Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı evde eğitim sağlık istasyonu emeklilikte yaşa takılanlar BİM 23 Nisan 2024 Aktüel Ürünler

3600 Ek Gösterge Sözü Yerine Getirilmeli, Öğretmenlik Meslek Kanunu Hayata Geçirilmeli

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “tamamlamış olduğumuz 2020-2021 eğitim öğretim yılında ülke genelinde 69 bin 326 ücretli öğretmen çalıştırılmıştır. Ayrıca geçtiğimiz yıllarla mukayese edildiğinde, önemli sayıda öğretmenimizin de emekli olduğu görülmektedir. Bu durumda yeni atanan 20 bin öğretmenimizin ihtiyacı karşılamaktan çok öte kalacağı çok aşikardır. Bundan dolayı zaten pandemi süreciyle kesintiye uğramış olan eğitim sürecimizin hızlı bir şekilde rehabilite edilmesi için mümkün mertebe fazla sayıda öğretmen ataması yapılmalıdır. Bu itibarla en azından ücretli öğretmen sayısı kadar öğretmenimiz öğrencilerimizle buluşturulmalıdır. Bunun için de ek öğretmen ataması yapılması için ivedilikle süreç başlatılmalıdır.” dedi.

2014 yılında yapılan 19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan tavsiye kararını da hatırlatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan; “Branş ve sınıf öğretmenlerinin aylık karşılığı girmek zorunda oldukları haftalık ders saatinin 15 ders saati olarak eşitlenmesi için yasal düzenleme yapılmalıdır.” tavsiye kararı alınmış fakat bugüne kadar uygulanmamıştır.” diye konuştu. 

3600 ek gösterge sözünün bir an önce hayata geçirilmesini, ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlarının da ek göstergeden yararlanmasını beklediklerini vurgulayan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 2023 Eğitimde Vizyon Belgesinde de yerini bulan ve öğretmenlik mesleğinin saygın bir zemine kavuşmasını sağlayacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hak kayıpları yaşanmayacak şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini de bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.