Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

40 Bin Ek Atama ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Şu an 500 bine yakın atama bekleyen öğretmen var. Öğretmen atamalarında 2020-KPSS sonuçlarıyla sadece 20 bin atama yapıldı. Buna ilave olarak şubat ayında 2020-2021 KPSS sonuçlarına göre 15 bin atama yapılacak. Toplamda 35 bin öğretmen atanmış olacak. Bu sayı çok yetersiz. Valiliklerden alınan resmi rakamlara göre;  109 bin 616 norm açığı, 69 bin ücretli öğretmen olduğu ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla 100 bini aşkın norm açığı, 100 bine yakın ücretli öğretmen varken, 20 bin,30 bin atama rakamları açığı kapatmaya yetmeyecektir. Hatta bu sayı ancak 1 yılda emekli olan öğretmenlerimizin boşluğunu dahi doldurmayacaktır. Hükümete sesleniyorum: Genç meslektaşlarımızı sevindirelim. Onlara yarıl yıl tatilinde ilave 40 bin atama müjdesini verelim. Artık genç kardeşlerimizin yüzü de gülsün.” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “3600 ek gösterge konusunda 2022 yılının sonu beklenmesin. Bilindiği gibi Türkiye Kamu-Sen’in hazırladığı ek göstergeye yönelik bir kanun taslağı var. Bu yasa tasarısı Plan Bütçe Komisyonu’nda bekliyor. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı tarafından Meclis’e taşındı. Bu paket, yardımcısı hizmetler sınıfında çalışanlar da dahil olmak üzere bir düzenleme yapılmasını içeriyor. Yani sadece dört meslek grubunun değil, tüm kamu çalışanlarını içeren bir tasarı hazırladık. Hükümete bir kolaylık olsun bizim hazırladığımız yasa tasarısını hemen TBMM gündemine alsınlar. Şayet ek gösterge çıkarsa emekliliği dolmuş ancak 3600 ek göstergeyi bekleyen 110 bin meslektaşımız var. Yeni 110 bin meslektaşımıza fırsat doğacaktır. Bu nedenle ek gösterge 2022 yılı sonu beklemeden bir an önce hayata geçirmelidir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.