Öne Çıkanlar MEB Milli Eğitim Bakanlığı memurlar EYT Mahmut Özer

500 Binin Üzerinde Atama Bekleyen Eğitim Fakültesi Mezunu Var

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Talip Geylan, geride bırakılan yılda 81 bin ücretli öğretmenin görevlendirildiğini ve halen 500 binin üzerinde atama bekleyen eğitim fakültesi mezunu varken kamuoyunda söylenen 20-30 binler atama sayısının kabul edilemez olduğunu, Şubat ayı içerisinde 60 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini önemle vurguladı. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Talip Geylan, "Ülkemizde kadrolu öğretmen ihtiyacı kadar öğretmen ataması ne yazık ki yapılmamaktadır. Bu açık maalesef ücretli öğretmenlik eliyle kapatılmaya çalışılıyor. Şöyle ki; sendikamızın geçen yıl yaptığı araştırmaya göre, 81 ilden gelen veriler doğrultusunda ülkemizdeki ücretli öğretmen sayısı 80 bin 583’tür. Bunun yanı sıra yine sendikamızın geçen yıl yapmış olduğu araştırmaya göre, 150 bine yakın norm kadro açığı bulunmaktadır. Kaldı ki geçen  yıldan bu zamana kadar emekli öğretmenlerimizi de dahil ettiğimizde Milli Eğitim Bakanlığı'nda çok ciddi sayıda öğretmen açığı bulunmaktadır. Hal böyle iken kamuoyunda oluşan 20-30 bin sayıları bin atama sayısı asla kabul edilemez! Bu rakamlarla yapılacak atama sayısı sadece geçen yıl emekli olan öğretmenlerimizin yerini ancak doldurur. Hatta doldurmaz!

Üstelik 500 bin üzerinde eğitim fakültesi mezunu genç meslektaşımız atama bekliyor. Komik rakamlarla atama yapılması demek, genç meslektaşımızın beklentileri ile alay etmek demektir. Hükümetin ve sayın Ziya Selçuk'un böyle bir duruma mahal vermeyeceğine inanmak istiyorum.  Sendika olarak hükümete çağrımız; bir an önce atama sayısı ve takvimi hakkında açıklama yapılmasıdır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.