Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması Fatma AFYONCU

657 Sayılı DMK'nın 76. Maddesi Kapsamında Bakanlık Merkez ve Taşra Teşkilatlarına Yapılan Şube Müdürü Atamaları (13 Ocak 2023)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''657 sayılı DMK’nın 76. Maddesine göre Merkez ve taşra Teşkilatlarına Şube Müdürü atamaları yapıldığı bilgileri sendikamıza gelmiştir. Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde  Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin ilgili hükümlerinde   “şube müdürü olarak atanabilmek için yazılı ve sözlü sınava girmek, bu sınavların aritmetik ortalamasının alınarak oluşturulan başarı sıralamasına göre de ilan edilen kadrolara başvuruda bulunulması” gerektiği açıkça belirtilmesine rağmen son zamanlarda  bakan onayı ile yapılan bu keyfi, liyakat ve kariyer ilkelerinden uzak atamaların eşitlik ve adalet ilkesine zarar verdiğini, çalışma barışını bozduğunu  ve açıkça hukuka aykırı olduğunu düşünüyoruz.

657 Sayılı DMK’nın 76.maddesi gerekçe gösterilerek eğitim-öğretim hizmetlerinden genel idari hizmetlerine veya genel idari hizmetlerinden eğitim-öğretim hizmetlerine yapılan bu atamalar hukuki dayanaktan yoksun olduğu için kabul edilemez.

Yargısal içtihatlar göz önünde tutularak kariyer ve liyakat ilkeleri gözetilmeden yapılan bu keyfi atamaların Bakanlığınızca bir an önce iptal edilmesini ve konu ile ilgili olarak da sendikamıza bilgi verilmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.