Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri 4B statüsü KYK 464 Personel Alım İlanı

8 Nisan 2021 Tarihli Kitap İhtiyaç Belirleme İşlemleri (Açık Öğretim Okulları)

Genel Müdür Bakan a. Yusuf BÜYÜK imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüz Açık Öğretim Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini yürüten Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinde kayıtlı öğrencilerin 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı kitap ihtiyaçlarının e-Yaygın sistemi üzerinden bildirilmesi öncesinde, halk eğitimi merkezi müdürlüklerinin depolarındaki kitap sayılarını tespit etmesi, mevcut kitap sayılarını e-Yaygın sistemine girmesi ve kitap sayılarının güncel tutulması gerektiği 11.03.2021 tarihli ve E-24659360-490.99-22224073 sayılı yazımız ile bildirilmiştir.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Açık Öğretim Okullarında öğrenim görecek öğrenciler için dağıtılacak olan birinci, ikinci ve üçüncü dönem kitap ihtiyaçları, e-Yaygın sistemi üzerinden Ek'te yer alan kılavuzda belirtilen hususlar ve açıklamalar doğrultusunda yıllık olarak halk eğitimi merkezi müdürlüklerince belirlenecektir.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 22.10.2020 tarihli ve 35 sayılı kararı ile Açık Öğretim Liseleri Haftalık Ders Çizelgeleri güncellenmiştir. İlgili kararda dönemlik olan seçmeli dersler birleştirilmiş olduğundan, kitap ihtiyaç belirleme işlemlerinde de e-Yaygın sistemi üzerinde bazı düzenlemeler yapılmıştır.

Yukarıdaki açıklamalara bağlı olarak, kitap ihtiyacı belirleme işlemleri il millî eğitim müdürlüklerinde hayat boyu öğrenmeden sorumlu şube müdürü koordinesinde, ilçe milli eğitim ilgili şube müdürlerince kılavuzda belirtilen hususlar doğrultusunda yürütülecektir. Yapılan çalışmalar tutanak altına alınarak ihtiyaç fazlası kitap talep edilmemesi yönünde gerekli önlemler alınacaktır.

İhtiyaç belirleme çalışmalarında; ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki hayat boyu öğrenmeden sorumlu şube müdürleri, halk eğitimi merkezi müdürleri, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi yüz yüze eğitim derslerini veren okul/kurum müdürleri ile varsa Ceza İnfaz Kurumlarındaki eğitim sorumlusu bulunacak ve yapılan çalışmalar tutanak altına alınacaktır.

14 Nisan - 3 Mayıs 2021 tarihleri arasında halk eğitimi merkezi müdürlüklerince kitap ihtiyaç girişleri, 3 - 10 Mayıs 2021 tarihleri arasında ise ilçe millî eğitim müdürlükleri kontrol ve onaylama işlemleri e-Yaygın sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Kitap ihtiyaç belirleme işlemlerinin zamanında ve eksiksiz olarak yapılması, depolardaki fazla kitapların il genelinde değerlendirilmesi, kamu zararına ve herhangi bir mağduriyete sebebiyet verilmemesi için her türlü tedbirin alınması hususunda bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

Kitap İhtiyaç Belirleme Kılavuzu http://aol.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_04/14122406_kitap_ihtiyac_belirleme_kilavuz.pdf

Kitap Listesi http://aol.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_04/14122636_Kitap_listesi.xlsx

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.