Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri 4B statüsü

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Yüz Yüze Eğitim ve Yoğunlaştırılmış Yüz Yüze Eğitim İş ve İşlemleri (10 Eylül 2021)

Genel Müdür V. Bakan a. Sabahattin Dülger imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtlı öğrenciler, yüz yüze eğitim ile alınması gereken alan derslerini söz konusu okulumuzun tabi olduğu 24 Aralık 2005 tarihli ve 26033 sayılı MEB Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği'nin 30'uncu maddesi gereği milli eğitim müdürlüklerince belirlenen okul/kurumlarda almaktadırlar.

Bilindiği üzere yüz yüze eğitim veren bu okul/kurumlar açık öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin yüz yüze eğitim uygulamalarını hafta sonu veya hafta içi günlerde çalışma saatleri dışındaki sürelerde verdikleri için 7 Eylül 2013 tarihli ve 28758 sayılı MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 155 ve 156/a ve 1456/c maddeleri gereği il milli eğitim müdürlüğünün teklifi üzerine valilik oluruyla tam gün tam yıl eğitim kapsamına alınmaktadır.

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi yüz yüze eğitim iş ve işlemleri ile ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından; yüz yüze eğitim veren okul/kurumların iş ve işlemlerinin takibi, sık sık denetlenmesi ve rehberlik yapılması, yapılan denetimler de başta öğretmen ve öğrenci devamsızlığı olmak üzere Ek-1 ve 2'de yer alan hususların göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi'nin alan derslerini yüz yüze eğitim olarak veren okul/kurumlarda yüz yüze eğitim iş ve işlemlerinden sorumlu müdür yardımcılardan büyük bir kısmının değişmiş olması sebebiyle yüz yüze eğitimle ilgili hususların bu okul ve kurumlara tekrar hatırlatılması ihtiyacı doğmuştur.

Ayrıca Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi'nin alan dersleri daha önce sadece ortaöğretim kurumu mezunu olarak kayıt yaptıran öğrencilere yoğunlaştırılmış eğitim olarak verilebilirken; 2020/1 sayılı Genelge ile kapsam genişletilmiştir. Yoğunlaştırılmış yüz yüze eğitim uygulamasında ülke genelinde birliği sağlayabilmek için yoğunlaştırılmış eğitimle ilgili usul ve esasların yüz yüze eğitim veren söz konusu okul/kurumlara gönderilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Yazımız ve eklerinin ilinizde bulunan Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi'nin alan derslerini yüz yüze eğitim olarak veren Anadolu İmam Hatip Liseleri ile varsa yüz yüze eğitim veren halk eğitimi merkezi ve çok programlı lise müdürlüklerine gönderilmesi, yapılan iş ve işlemlerin takibi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.