Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) Kılavuzu (05 Eylül 2021)

25 Nisan 2021 tarihinde yapılması planlanan ancak Covid 19 salgını nedeniyle Bakanlığımızca alınan tedbirler doğrultusunda ileri bir tarihe ertelenen Adaylık Kaldırma Sınavı 5 Eylül 2021 Pazar günü saat 10.00'da yapılacak olup 25 Nisan 2021 tarihli Sınava ücret yatıran aday (sözleşmeli/kadrolu) öğretmenler tekrar ücret yatırmayacaktır. Kılavuz hükümleri gereği sınava katılacaktır.

Sınav ücreti 6-15 Ağustos 2021 tarihleri arasında yatırılabilir. 2021 Yılı AKS 5 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Fotoğraflı giriş belgeleri 27 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında yayınlanacak. Sonuçlar sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 gün içinde ilan edilecek.

DİKKAT: Bu kılavuzda yer alan esaslar, kılavuzun yayım tarihinden itibaren yürürlüğe girer. 

Kılavuzda yer alan esaslar, yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organı kararlarının gerekli kılması hâlinde değiştirilebilir. Böyle durumlarda izlenecek yol, Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenir ve kamuoyuna duyurulur. 

1. GENEL AÇIKLAMALAR 

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu 43. maddesi ve 17 Nisan 2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" hükümleri ile 30.07.2021 tarihli ve E-20299769-20-28756021 sayılı Bakanlık Makam Onayı gereğince aday öğretmenlere (sözleşmeli/kadrolu) yazılı sınav yapılacaktır. 

Adaylık Kaldırma Sınavına (AKS) giriş şartlarını taşıyan ve sınav ücretini yatıran aday öğretmenler, herhangi bir başvuru alınmaksızın, giriş belgeleri düzenlenerek sınava alınacaklardır. 

Sınav (AKS) 05 Eylül 2021 Pazar Günü Saat: 10.00’da 81 il merkezinde yazılı olarak tek oturumda yapılacaktır. 

Sınava girmeye hak kazandığı hâlde kabul edilebilir belge ile ispatı mümkün mazeretleri (askerlik ve doğum vb. sebepler ile görevde olmayan) nedeniyle sınava katılamayan aday öğretmenler göreve başlamalarından sonra yapılacak olan ilk sınava alınır. 

2. SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI 

Sınava girecek aday öğretmenlerin (sözleşmeli/kadrolu); 

a. Performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olmaları, 

b. Sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlamış olmaları, 

c. Sınava giriş ücretini süresi içinde yatırmış olmaları, gerekmektedir. 

UYARI: 657 sayılı Kanun ve diğer kanunlar uyarınca aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler, en az bir yıllık fiili çalışma süresinden sayılmaz.

3. SINAV İŞLEMLERİ 

3.1. SINAV ÜCRETİ 

a. Sınava girecek adaylar, sınav ücreti olarak KDV dâhil 140 (yüzkırk)TL' yi; MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, ATM aracılığı veya bu bankaların internet bankacılığı ile “MEB ADAY ÖĞRETMENLERİ (SÖZLEŞMELİ/KADROLU) AKS” adı altında 06-15 Ağustos 2021 tarihleri arasında yatıracaklardır. 

Ayrıca, tüm banka kartları ile https://odeme.meb.gov.tr/ internet adresinden de ödeme yapılabilecektir. (Not: Ödeme ekranındaki yönlendirmeler çok dikkatli okunarak takip edilmelidir.) Aday, sınav ücretini kendisine ait T.C. kimlik numarası ile yatırmak zorundadır.

25 Nisan 2021 tarihli Sınava ücret yatıran aday (sözleşmeli/kadrolu) öğretmenler tekrar ücret yatırmayacaktır. Kılavuz hükümleri gereği sınava katılacaktır.

Aday, sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya herhangi bir havale ücreti ve benzeri gider ödemeyecektir. 

b. Sınav ücretini süresi içerisinde yatırmayan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) sınava alınmayacaklardır.

c. Sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, herhangi bir nedenle sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan ve başarılı olamayan adaylara ücret iadesi yapılmayacaktır. 

ç. Sınav için yanlış yatırılan ücret, sınavın tamamlanmasından sonra Döner Sermaye İşletmesi tarafından adaylardan herhangi bir başvuru talep edilmeksizin yalnızca T.C. Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile iade edilecektir.

UYARI: Sınav ücretini yatıran aday, bu kılavuzda belirtilen bütün hükümleri kabul etmiş sayılır. 

Bu kılavuz hükümlerine aykırı yapılacak iş ve işlemlerden doğacak sonuçlardan, adayın bizzat kendisi sorumlu olacaktır.

3.2. SINAV YÜKÜMLÜLÜKLERİ 

a. Sınav giriş şartlarını taşıyan ve sınav ücretini yatıran aday öğretmenler için fotoğraflı sınav giriş belgesi düzenlenerek 27 Ağustos 2021 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır. Ayrıca Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) için adaylardan başvuru alınmayacak ve sınav giriş belgesi posta yolu ile gönderilmeyecektir.

b. Adaylara ait bilgilerin MEBBİS modülüne eksik ya da hatalı işlenmiş olması, adayın sınava girememesi gibi sonuçlar doğurabileceğinden, sorumlu birimlerin (okul/kurum, ilçe, il) adaylara ait bilgilerin güncellenmesiyle ilgili gerekli özeni göstermesi gerekmektedir. Bu konuyla ilgili sorumluluk adayın kendisi ile görev yaptığı il millî eğitim müdürlüğüne ait olacaktır. 

c. MEBBİS kayıtlarına göre engel durumu bulunan ve sınav esnasında ÖDSGM tarafından sınav tedbir hizmeti verilmesi gereken adaylar, MEBBİS Aday Öğretmen modülünde “yazılı sınavda almak istediği hizmet” seçenekleri arasından almak istediği hizmeti (hiçbir hizmet istemese dahi) 13 Ağustos 2021 tarihine kadar seçerek; bir çıktı alıp imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

Süresi içinde herhangi bir sınav tedbir hizmeti talebinde bulunmayan engelli adaylar için ÖDSGM tarafından herhangi bir sınav tedbir hizmeti planlanmayacak ve adayların konuyla ilgili itirazları dikkate alınmayacaktır. Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday ve MEBBİS kişisel bilgilerini kaydeden personel, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

ç. Fotoğraflı sınav giriş belgesinde adayın kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi (il), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Aday, sınav giriş belgesinde yer alan sınav merkezinde (görev yaptığı ilde), binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

d. Adayların görev yaptığı ilde sınava girmesi esastır. Ancak yasal mazereti nedeniyle başka bir sınav merkezinde sınava girmek isteyen aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) dilekçe ve belgelerini en geç 13 Ağustos 2021 mesai bitimine kadar ÖYGGM’ye ulaştırmaları halinde talepleri değerlendirilecektir. Bu tarihe kadar ÖYGGM’ye ulaşmayan belgeler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

3.3. SINAVLA İLGİLİ ESASLAR 

3.3.1. SINAV KONULARI VE DAĞILIMI 

Sınavda, adaylara toplam 100 (yüz) adet çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli sorular sorulacaktır. 

Sınavda çıkacak sorulara ilişkin konu başlıkları ve soru dağılımları aşağıda yer almaktadır; 

A. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun (%15) 

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ( kısım 8 ve 9 hariç ) 

2. 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun B. Bakanlık teşkilatı, görevleri ve mevzuatı (%30) 

1. 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu 

2. 1 No’ lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde MEB’e ilişkin hükümler 

3. 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu 

4. Görevin gerektirdiği diğer mevzuat 

a) 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu 

b) 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun 

c) 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu 

ç) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 

d) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 

e) Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği 

f) Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği 

g) Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi 

ğ) Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 

C. Öğretmenlik uygulamaları (%50) 

1. Eğitim öğretimin planlanması 

2. Öğrenme ortamları 

3. Sınıf yönetimi 

4. Öğretim yöntem ve teknikleri 

5. Ölçme ve değerlendirme 

Ç. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (%5) 

3.3.2. SINAVIN UYGULANMASI 

a. Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) 05 Eylül 2021 Pazar günü saat 10:00’da başlayıp, tek oturum olarak yapılacak ve 120 dakika sürecektir. 

b. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adayların en geç saat 09:30’da sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunmaları gerekmektedir. 

Adaylar sınava gelirken yanlarında sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş, leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır. 

Adaylar, nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/ T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir. 

c. Sınav giriş belgesi ile geçerli kimlik belgesi (üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport) yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

ç. Adaylar, kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar hariç sınava; çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, data bank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesnelerle sınav binasına alınmayacaklardır. Bu eşyaları, sınav sırasında yanında bulunduran adayların sınavı, sınav kurallarını ihlal ettiği için geçersiz sayılacaktır. 

d. Adaylar sınav giriş belgesinde belirtilen kendi sıra numarasında oturacak, gerektiğinde adayın yerini değiştirme yetkisi salon başkanına ait olacaktır. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı sınav kurallarını hatırlatacak, sınav evrakının bulunduğu güvenlik poşetini/sınav paketini adayların önünde açarak cevap kâğıtlarını dağıtacaktır. 

e. Aday; cevap kâğıdında yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı, soyadı bilgilerini kontrol edecek, hata varsa salon görevlilerine söyleyerek tutanak tutulmasını isteyecektir. Adayın adına düzenlenmiş cevap kâğıdı bulunmuyorsa veya cevap kâğıdı kullanılamayacak durumdaysa yeni bir cevap kâğıdına aday kimlik bilgileri salon başkanının açıklamalarına göre yazılacaktır. 

f. Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen adaylar sınava alınacaktır. Bu adaylara ek süre verilmeyecektir. Sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan ve sınav bitimine 15 dakika kala adaylar sınav salonundan çıkamayacaklardır.

g. Salon görevlileri adaylara soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını kontrol ederek dağıtacaktır. 

Aday da kontrol ederek, eksik sayfa veya baskı hatası varsa kitapçığın değiştirilmesini isteyecektir. 

ğ. Aday, cevap kâğıdı üzerinde işaretlemeleri kurşun kalemle yapacaktır. 

h. Cevap kâğıdındaki imza bölümü aday tarafından mutlaka imzalanacaktır. 

ı. Cevap kâğıdında bulunan “Bu Bölüme Dokunmayınız” kısmı hiçbir şekilde işaretlenmeyecektir. 

i. Soru kitapçığının A ve B olmak üzere iki ayrı türü bulunmaktadır. Aday, A kitapçığını kullanıyorsa cevap kâğıdındaki kitapçık türü bölümünün A yuvarlağını, B kitapçığını kullanıyorsa B yuvarlağını işaretleyecektir. 

j. Adaylar cevaplarını soru kitapçığının kapağında belirtilen örnekte olduğu gibi yuvarlağın dışına taşırmadan cevap kâğıdında ilgili seçeneği bularak işaretleyecektir. 

k. Her sorunun 5 (beş) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece 1 (bir) tanesi doğru cevaptır. 

Çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucular tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir. 

l. Soru kitapçığına işaretlenen cevaplar, cevap kâğıdına işaretlenmediği takdirde değerlendirme işlemine alınmayacaktır.

m. Sınavda cevap kâğıdının başkaları tarafından görülmesi ya da herhangi bir dokümandan kopya çekilmesi hâlinde salon görevlileri tutanakla durumu tespit edecektir. Ayrıca, bilgisayar ortamında ikili veya toplu kopya çekildiğinin analiz edilmesi hâlinde kopya işlemi yapılarak adayların sınavı geçersiz sayılacaktır. 

n. Adaylar sorulara verdiği cevapları almayacaktır. 

o. Sınav bitiminden sonra; 

Adaylar, soru kitapçığı ile cevap kâğıdını salon görevlilerine teslim edecek ve salon yoklama tutanağını imzalayacaktır. 

Salon görevlileri, salona ait sınav evrakını (soru kitapçığı, cevap kâğıdı ve varsa tutanakları) salon yoklama listesi ile karşılaştırarak sınav evrakı dönüş zarfına koyup kapattıktan sonra bina sınav komisyonuna teslim edecektir. 

Bina sınav komisyonu, salonlardan gelen sınav evrakı dönüş zarflarını ait oldukları sınav kutularına/çantalarına koyarak seri numaralı güvenlik kilidi ile kapatacak ve görevli kuryelere tutanakla teslim edecektir. 

Bu kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavı iptal edilecek ve sınava devam etmelerine izin verilmeyecektir. Ancak, salon görevlileri diğer adayların dikkatini dağıtmamak, zaman kaybetmelerine yol açmamak için gerekli gördüğü durumda kural dışı davranışlarda bulunanlara sınav sırasında uyarıda bulunmayacaktır. Bu adayların kusurları ve kimlik bilgileri bir tutanakla sınav evrakına eklenecektir. Bu adayların sınavı geçersiz sayılacak ve sınav sonuç belgesi düzenlenmeyecektir. 

3.3.3. SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ 

a. Adayın cevap kâğıdı 2 adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır. 

b. Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacaktır. 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. 

c. Sınavda yer alan her sorunun puan değeri eşit ağırlığa sahiptir. 

ç. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir. 

d. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi halinde; soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecektir.

e. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır. 

3.3.4. SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR 

a. Sınava giriş şartlarını taşımadığı hâlde adayın sınava girmesi, 

b. Cevap kâğıdı ve soru kitapçığının sınav evrakı dönüş zarfından çıkmaması, eksik çıkması veya yırtılarak zarar görmesi, 

c. Herhangi bir adaydan ya da dokümandan kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, 

ç. Üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı olan geçerli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport) ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi, 

d. Başka adayın sınav evrakının kullanılması, 

e. Adayın yerine başkasının sınava girmesi, 

f. Sınav kutuları/çantaları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi, 

g. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında adayın yanında bulundurması, 

ğ. Cevap kâğıdının değerlendirmesi yapılırken sistemin kopya analizi sonucunda ikili/toplu kopya çekildiğini tespit etmesi, 

h. Sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri), 

ı. Merkezî Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen sınav kurallarının ihlal edilmesi durumunda sınav görevlilerinin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak adayın sınavı/testi geçersiz sayılır. 

3.3.5. SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Sınav sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 (on beş) iş günü içinde www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. 

3.3.6. SINAV İTİRAZLARI 

a. Adaylar; sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarları ile sınav sonuçlarının www.meb.gov.tr veya www.odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ÖYGGM’ye yapabileceklerdir. 

b. Adaylar; sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itiraz başvurularını, Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesine ait hesaba T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasının; şube, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve ATM kanalları aracılığı ile KDV dâhil 30 (otuz)TL “SINAV İTİRAZ ÜCRETİ” adı altında yatırarak alınan banka dekontu/ATM işlem fişi ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır. 

c. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imzası, iletişim bilgileri, dekontu/ATM işlem fişi olmayan ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. 

ç. Sınav uygulamasına, sınav sorularına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar 10 (on) gün içerisinde ÖDSGM tarafından incelenip sonuçlar adaylara bildirilmek üzere ÖYGGM’ ye teslim edilecektir. Tüm işlemlerde ÖDSGM’ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır. İtiraz sonuçları ÖYGGM tarafından adaylara duyurulacaktır. 

d. Sınava girmeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan ya da sınavı geçersiz sayılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

e. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca sorulara, cevap anahtarına ve sınav sonucuna yapılacak itirazlar, sorular, cevap anahtarı ve sonuçların www.meb.gov.tr veya odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmaz. 

f. Sınav merkezinde bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7’nci maddesine göre aday dâhil hiçbir kişiye ya da kuruma verilemez ve gösterilemez. 

4. SINAV SONRASI İŞLEMLER 

Sınavda başarılı olan aday öğretmenlerin listeleri, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından valiliklere bildirilir. 

Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu), Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilerek yeniden performans değerlendirmesi ve sınava tabi tutulur. Bu kapsamdaki aday öğretmenlerden; ikinci kez sınavda başarısız olanlar öğretmenlik unvanını kaybeder ve memuriyetle ilişiği kesilir. 

Ancak bunlardan aday öğretmenliğe başlamadan önce ilgili mevzuata göre devlet memurluğunda adaylıkları kaldırılarak asıl memurluğa atanmış olanlar, Bakanlıkta kazanılmış hak aylık derecelerine uygun memur kadrolarına atanır. 

5. DİĞER HUSUSLAR 

Bu kılavuz kapsamında oluşabilecek yeni durumlar karşısında yapılması gereken düzenlemeler ile ilgili yetkili birim Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüdür. Gerektiğinde yapılabilecek değişiklikler www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

Kılavuz için https://oygm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_08/04154506_05_Eylul_2021_AdaylYk_KaldYrma_SYnavY_KYlavuzu.pdf linkini tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.