Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB EYT memurlar Mahmut Özer

AES'den Becayiş Açıklaması

Her yıl il içi, iller arası ve mazeret tayinleri kontenjan yetersizliğinden dolayı büyük sorun oluşturmuştu. 2022 yılında da aynı sorunlar yaşanmasın. Bir çok kurumda uygulanan BECAYİŞ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da uygulanabilir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “Karşılıklı olarak yer değiştirme:” başlıklı 73. Maddesinde; “Madde 73 – (Değişik: 30/5/1974 – KHK-12; Aynen kabul; 15/5/1975 - 1897/1 md.) Aynı Kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır.” şeklinde hüküm vardır.

Öğretmenler, aynı Kanunun 4. Maddesinin (A) bendindeki hükümde yazılı olduğu üzere, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır

“Karşılıklı olarak yer değiştirme:” TBMM tarafından kabul edilen Yasaya göre tüm memurlara tanınan bir hak olup bu haktan tüm memurların yararlandırılması gereklidir. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Memurları Kanununda bulunan karşılıklı olarak yer değiştirme hakkından öğretmenleri yararlandırmamaktadır. Bu hakkın Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde düzenlenmemiş olması bu hakkın kullandırılmaması için hukuki ve haklı bir gerekçe olamaz.

“Karşılıklı olarak yer değiştirme:” hakkının tüm öğretmenlere kullandırılması için talepte bulunuyor ve tüm öğretmenleri imza kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz.

İmza kampanyası dilekçesi…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.