Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Hizmeti Eğitimleri (23 Mart 2023)

Personel Genel Müdürü Bakan a. Fehmi Rasim ÇELİK imzalı resmi yazıda "Ülkemizde 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremde 10 ilimiz (Adana, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) doğrudan etkilenmiştir. Depremin yaşattığı ağır maddi kayıpların yanı sıra bu süreçte Psikososyal Destek Hizmeti de çok önemli bir yer tutmaktadır.

Bu çerçevede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan afet ve acil durumlar sonrası çocukların, yetişkinlerin tepkileri ve baş etme önerileri, yas sürecinde neler yaşanabileceği ve öneriler, afet bölgesinde çalışan personele nasıl destek olunması gerektiği gibi bilgileri içeren;

1. Afet ve Acil Durumlar Sonrası Yetişkinlerin Tepkileri ve Baş Etme Önerileri

2. Afet ve Acil Durumlar Sonrası Çocukların Tepkileri ve Aileler İçin Öneriler

3. Çocuklarda Yas Tepkileri ve Aileler İçin Öneriler

4. Yetişkinlerde Kayıp ve Yas Süreci

5. Afet ve Acil Durumlarda Çalışana Destek eğitim modülleri Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı Sistemine yüklendiği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının E-94952863- 774.01.02[774.01.02]-6723693 sayılı yazısı ile bildirilmiştir.

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı personeli söz konusu eğitime "https://uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr" adresinden e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak katılım sağlayabileceklerdir.

Bu kapsamda tüm personele gerekli duyurunun yapılarak eğitimlere katılımlarının sağlanması hususunda, bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.