Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Diyanet İşleri Başkanlığı Mahmut Özer öğretmen

Ağustos Ayında 40 Bin Atama Daha Talebi

Öğretmen atamalarının ciddi bir sorun olmaya devam ettiğini belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ülkemizin 81 ilinde ücretli öğretmen sayısının 81 bine ulaştığını açıkladı.

Dersler boş geçmesin diye görevlendirilen öğretmenlerin bir kısmının iki yıllık meslek yüksekokulu mezunu olduğunu, ücretli öğretmen görevlendirmesi dışında ülkemizde öğretmen açığının 104 bin civarında olduğunu, 500 bin de atama bekleyen öğretmen bulunduğunu bildirdi.

31 Ağustos tarihinde başlayacak telafi derslerinin ve yeni eğitim-öğretim yılının sağlıklı yürütülebilmesi için öğretmen açığının giderilmesinin çok önemli bir husus olduğunu vurgulayan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, derslik ve öğretmen sayısı yetersiz olduğunda eğitim sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin mümkün olmayacağını savundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2019 yılında 41 bin 379, 2020 yılında 18 Mart tarihinde 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirdiğini, bu öğretmenlerin pandemi nedeniyle 22 Haziran tarihinde göreve başlatıldığını hatırlatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yeni eğitim-öğretim döneminde de 20 bin öğretmenin daha göreve başlayacağını, böylece 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında 40 bin atanmış öğretmenin daha okullardaki yerini alacağını belirtti.

Norm kadro açığı ve ücretli öğretmen sayısı göz önüne alındığında her yıl yapılan 40 bin atama ile sorunun çözülmediğini, bu sene yaşanan Koronavirüs sürecinde öğretmen ihtiyacının iki katına çıktığını ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmasını talep etti.

Ayrıca Türk Eğitim-Sen olarak 40 bin atamaya ilaveten, ağustos ayında 40 bin atama daha talep eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bu sorunların çözümü temennisinde bulundu.

Yıllarca kariyer ve liyakat ilkesi dikkate alınmadan yönetici ataması yapıldığına, çok kul hakkı yendiğine, çok sayıda bilgili ve tecrübeli yöneticinin alaşağı edildiğine dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sayesinde yönetici aralarında mülakatın etkisinin sıfırlandığını, atamaların yazılı sınav sonuçlarına göre yapıldığını belirtti.

Proje okullarına yönetici görevlendirmelerinin yönetmeliğe bağlı olmadığını belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, proje okullarına yönetici görevlendirmelerinin MEB yönetmeliğine bağlı olarak yapılması gerektiğini vurguladı.

2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nde yer alan Zorunlu Hizmet Tazminatı ödemesinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik kaldırılmalı, tüm öğretmenler kadrolu olarak istihdam edilmelidir." dedi ve meslek kanununun bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği önümüzdeki eğitim-öğretim yılında tüm eğitim çalışanlarına verilmesi gerektiğini belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB'in yaz aylarında bu konuda mutlaka bir düzenleme yapmasını talep etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.