Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Ağustos Seminerlerinim İstenilen Okullarda Alınma Durumu

14 Ağustos 2020 tarihinde tüm il milli eğitim müdürleriyle online bir şekilde toplantı yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, seminerlerin nasıl olacağı konusunun tekrar değerlendirileceğini açıklamıştı.

Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve velinin beklediği karar verilmiş olsa da öğretmenlerin aklını seminerlerin de uzaktan eğitim ile mi olup olmayacağı meşgul ediyordu. Bu konu da nihayete erdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin 24-28 Ağustos tarihleri arasındaki mesleki çalışmaları ile ilgili yapılan resmi açıklamada "2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Dönemi Mesleki Çalışma Programı, 24 - 28 Ağustos tarihleri arasında Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerimizin katılımıyla okullarımızda gerçekleştirilecektir." denildi.

Öğretmenlerin istedikleri il/ilçe okullarında seminerleri alıp almayacakları da merak ediliyordu.

Bilindiği gibi Haziran ayı dönem sonu mesleki çalışmaların Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim şeklinde yapılmasına Bakanlık tarafında yapılan açıklama ile karar verilmiş, MEBBİS'te öğretmenlerin başvuruları alınmış, online seminere karar verilince bu uygulama iptal edilmişti.

24-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacak dönem başı seminerlerinin de aynı şekilde olup olmayacağı konusunu öğretmenler merak ediyor.

Konuya ilişkin mevzuat maddesi gereğince, öğretmenlerin 24-28 Ağustos tarihleri arasındaki dönem başı mesleki çalışmaları istenilen il/ilçe okullarında yapılamaz. Dolayısıyla tüm öğretmenler kendi okullarında mesleki çalışmalarını yürüteceklerdir.

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılması yerinde bir hareket olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.