Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı evde eğitim sağlık istasyonu emeklilikte yaşa takılanlar öğretmen

Akademik Kariyer Yapan Öğretmene İzin (29 Mart 2022)

Genel başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Bakanlık tarafından hazırlanan Öğretmenlik MEslek Kanunu'nunda öğretmen kariyer basamaklarında ilerlemek için öğretmenlerin yüksek lisans ve doktora yapmaları gereklidir. Ancak, Bakanlığınızın izin yönergeleri doğrultusunda bazı branşlar /rehber öğretmen/psikolojik danışman, özel eğitim öğretmenleri ve sınıf öğretmenleri gibi) akademik kariyerlerini devam konusunda sıkıntı yaşamakta ya da okul idaresi tarafından engellemelerle karşılaşmaktadır.

Bu branşlarda görev yapan öğretmenlere lisansüstü öğrenim izni konusunda idare tarafından birçok zorluk çıkarıldığı, diğer branşlara sağlanan kolaylığın sağlanmadığı gibi durumlar iletilmektedir. Mevcut durua ilişkin ilgili branşlarda ataması yapılan meslektaşlarımızdan sendikamıza çok fazla talep gelmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı İzin Yönergesi 18. maddesi Diğer İzinler''e) (Ek: 05/04/2013-485808 Bakan Onayı) Memurlardan lisansüstü öğrenime devam edenlere görevlerini aksatmamak şartıyla izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. Öğretmenlerin ders programları, lisansüstü öğrenimlerine devam edebilmelerine imkan verecek şekilde düzenlenir.'' hükmüne yer verilmiştir.

Bakanlığın, bu branşlarda olan öğretmenlerin akademik kariyerlerini geliştirmeleri için gerekli kolaylıkları sağlaması, öğretmene dönük akademik kariyer yapmayı kolaylaştırması ve izin konusunda düzenleme yapaması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.