Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Maden Çalışanları Murat Kurum

Ali Yalçın Acil Çözüm Bekleyen Sorunlara Değindi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Söz konusu temel hak ve hürriyetlerimiz, ekonomik ve sosyal haklarımız, demokrasi standardımız ise önümüzde etkili olan bir yol var, o da ‘sendikacılıktır’ diyerek başlanılan günden bu yana 30 yıl geçti. Bu süreçte önemli mücadeleler verdik, pek çok badire atlattık, bariyerler aştık, onlarca kazanım elde ettik, yasakların kaldırılmasını, sorunların çözümünü sağladık. Kazanım mücadelemiz kararlılıkla sürüyor.

Sendikalı-sendikasız arasındaki makas, 134 TL olan toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılmasıyla açılmış, haksızlık az da olsa telafi edilmiş oldu son toplu sözleşmeyle. Ayrıca, ısrarla mücadelesini sürdürdüğümüz 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konusunu da bu toplu sözleşmede karar metnine ekledik. 2022 yılında 3600 dâhil ek göstergeler ve sözleşmeli istihdam gayretimizle çözüme kavuşmuş olacak. Tıpkı toplu sözleşme hakkını kamu sendikacılığına kazandırdığımız gibi, kamusal alan yalanını tarihin çöp sepetine attığımız, kılık ve kıyafet yönetmeliğini 8 yıldır devam ettirdiğimiz sivil itaatsizlikle deldiğimiz gibi, üniversite önlerinden turnikeleri söktüğümüz gibi 3600 konusunda da imzamızı atacağız.

Acil çözüm bekleyen sorunlara değinen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu sorunlardan biri de okulların temizlik ve güvenlik personeli açığıdır. Eğitim-öğretimi sağlıklı, güvenli bir ortamda sürdürmek için en önemli ihtiyaç, okullardaki yardımcı personel ve güvenlik elemanı eksikliğidir. Bakanlık, gerekli adımları atmalı, okulların hizmetli, destek personeli, güvenlik elemanı ihtiyacının, iş güvencesine dayalı kadrolu istihdam yoluyla çözülmesi için çalışma yapılmalıdır.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ali Yalçın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.