Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu uzman yardımcısı

Ali Yalçın'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Bakan Özer'e Teşekkür

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 20. Milli Eğitim Şurası açılışında Öğretmenlik Meslek Kanunu müjdesini ve içeriğine ilişkin önemli bilgiler verdi.

Meslek Kanunu kapsamında pek çok talebimizinin kabul edildiğini, önerilerimizin önemli kısmının yer bulduğunu gördük. 

Bu çerçevede öncelikle 3600 Ek Gösterge talebimiz meslek kanunu içerisinde hayat bulacak. Bununla birlikte esas beklentimiz tüm eğitim çalışanlarının da ek gösterge artışından faydalandırılmasıdır. 

Yine Meslek Kanunu içeriğinde Sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenler arasındaki ayrım ortadan kaldırılacak. 

•AKS kaldırılacak.

•Kariyer basamakları sistemi yeniden hayata geçirilecektir.

•Aslolan sözleşmeliliğin tam olarak kaldırılmasıdır. 

Bu çerçevede 10 yılını tamamlamış 600 bin öğretmenimiz uzman öğretmenliğe geçiş hakkı elde edecek, yüksek lisans yapmış olanlar bu hakka sınavsız kavuşacak, ücretleri 1000 TL artacak, ayrıca 1 derece alacaklar.

10 yıllık uzman öğretmenlerden sınavda başarılı olanlar Başöğretmen ünvanını alarak, ücretlerinde 2000 TL artışla birlikte ilave 1 derece alacaklar. Doktora yapmış olanlar bu sınavdan muaf olacak.

Öğretmenlerimizi memnun edecek içerikte, mesleğin kariyer meslek haline gelmesine vesile olacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması konusunda irade ortaya koyan Sn. Cumhurbaşkanımıza ve Milli Eğitim Bakanı’na teşekkür ediyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.