Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş Tercih ve Yerleştirme e- Kılavuzu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Genel Müdür Kemal Varın Numanoğlu imzalı resmi yazıda ''Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Anadolu meslek programlarının 10. Sınıf meslek alanlarına geçiş işlemleri Yönetmelik hükümlerine göre yapılmaktadır.

Genel Müdürlüğümüzce; alana geçiş, tercih ve yerleştirme işlemlerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden Kılavuz doğrultusunda yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Makamlarınızca da uygun bulunduğu takdirde; 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için hazırlanan Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş işlemlerinin ekte yer alan Kılavuzda belirtilen esaslara göre yapılması hususlarını olurlarınıza arz ederim.'' denilmiştir.

Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e- Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı.

AMP alanları hakkında 9 uncu sınıf öğrencilerine rehberlik ve bilgilendirme yapılması, Mesleki bilgilendirme için http://mbs.meb.gov.tr/, http://www.alantercihleri.com/, http://meslekitanitim.meb.gov.tr/, https://meslegimhayatim.meb.gov.tr adreslerinden bilgi edinilmesi ve öğrencilerin sınıf rehber öğretmeni gözetiminde bu adresteki testleri yaparak mesleki eğilimlerinin belirlenmesi ders yılı süresincedir.

AMP meslek alanlarına geçiş ve tercihe yönelik iş ve işlemler hakkında 9’uncu sınıf öğrenci ve velilerinin, iletişim araçlarını kullanmak suretiyle bilgilendirilmesi süreç boyuncadır.

Okul yönetimlerince, AMP meslek alanlarına alınacak öğrenci kontenjanlarının e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine girilmesi 15-26 Haziran 2020 tarihleri arasındadır.

AMP alanlarına alınacak öğrenci kontenjanlarının e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde ilan edilmesi 29 Haziran 2020 tarihindedir.

AMP alanlarına alınacak öğrenci kontenjanlarının e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde ilan edilmesi de 29 Haziran 2020 tarihindedir.

e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden tercih başvuruların yapılması 29 Haziran-10 Temmuz 2020 tarihleri arasındadır.

Yönetmeliğin 31/5 maddesi gereği anne/baba mesleğini gösteren belgenin okul müdürlüğüne gönderilmesi ve okul müdürlüklerince e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine işlenmesi 29 Haziran-10 Temmuz 2020 tarihleri arasındadır. 

Tercih başvurularının okul müdürlüğünce e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde onaylanması 29 Haziran-13 Temmuz 2020 tarihleri arasındadır.

Alana yerleştirme sonuçlarının e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde ilanı 17 Temmuz 2020 tarihindedir.

Denizcilik meslek alanına ön yerleştirilmesi yapılan öğrencilerin “Gemiadamı Olur Sağlık Raporu”nu alması, yerleştirildiği okula raporun teslimi ve okul müdürlüklerince e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine işlenerek öğrencinin Denizcilik alanına kesin kaydının yapılması 17-24 Temmuz 2020 tarihleri arasındadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 90757378-210.01-E.7055618 sayılı Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu konulu 20 Mayıs 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Kemal Varın Numanoğlu imzalı resmi yazıda ''Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Anadolu meslek programlarının 10. sınıf meslek alanlarına geçiş işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre yapılmaktadır.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında Anadolu meslek programlarında meslek alanlarına geçiş işlemlerinin ilgi (b) Makam Onayı ekinde yer alan Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu'nda belirtilen esaslara göre uygulanması gerekmektedir.'' denilmiştir.

KILAVUZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep Karayiğit 2 yıl önce

Cemil Meriç Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi
Büro Yönetimi