Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Antalya İl MEM Ek Ders Ücreti (12 Ocak 2022)

İlinizde bulunan bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan yönetici ve öğretmenlere ödenecek ek ders ücretlerinin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176'ncı maddesinde belirlenen gösterge rakamları üzerinden hesaplanıp hesaplanamayacağına ilişkin 09.01.2022 tarihli ve E-30169645-903.02.01-40841247 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir. 

Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176'ncı maddesinde; "Bu Kanunun 89'uncu maddesine göre kendilerine ders görevi verilenlere, ders saati başına gündüz öğretimi için 140, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının bu Kanuna göre belirlenen aylık katsayısı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ek ders ücreti ödenir.

Bu ücretler, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25, Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir." hükmüne yer verilmiştir.

Bu çerçevede, bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan yönetici ve öğretmenlere ödenecek ek ders ücretlerinin, daha önce bir örneği de Valiliğinize gönderilen Bakanlığımızın 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 sayılı Genelgesinin 1'inci maddesinde belirtilen açıklama da göz önünde bulundurularak, 657 sayılı Kanunun yukarıda yer verilen 176'ncı maddesinde belirlenen gösterge rakamları üzerinden hesaplanmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir. Bilgilerini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.