Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Asıl Telafi Yeni Eğitim-Öğretim Yılında Yapılacaktır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Yaz döneminde akademik açıdan çok ciddi bir telafi eğitimi olacağına ihtimal vermiyorum. Birincisi mevsim koşulları buna imkan vermez, ikincisi de özellikle tarım işçisi ailelerin çocuklarının telafi eğitimi almaları söz konusu olamayacaktır. Dolayısıyla asıl telafi eğitimi, yeni eğitim-öğretim yılında yapılacaktır.

Bundan dolayı Türk Eğitim Sen olarak, yaklaşık bir aydır yetkililere şu çağrıda bulunuyoruz: 2021-2022 eğitim-öğretim yılı müfredatı hazırlanırken geride bırakılan yılda oluşan öğrenme kayıplarını giderecek bir program hazırlanmalıdır. Nitekim Bakan Selçuk da bugün yaptığı açıklamada bu konuya vurgu yapıyor. Bakan Selçuk, 1. sınıftan 2. sınıfa geçen öğrencilerin okuma-yazma noktasında kayıplarını belirlemek için tarama testi yapılacağını ve ihtiyacı olan çocukların destekleneceğini belirtti. Bunun yanı sıra ilkokullara yönelik 3. ve 4. sınıf öğrencilerine İYEP  kurslarını bir telafi imkanı olarak sunacaklarını söyledi. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı diğer bakanlıklarla koordineli olarak çalışacağını duyurdu. 

Örneğin; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediyeler vb. kurumlarla iş birliği yapılacağı, bu kapsamda öğrencilere yaz döneminde sosyal ve kültürel imkanlar sunulacağı da ifade edildi. Sayın Bakan; okulları yaz döneminde de açık tutacağız derken, sadece akademik anlamda değil, sosyal, sportif, müzik, sanat faaliyetleri açısından çocuklara imkan sunacaklarını kastetmekte.

Bu nedenle iki haftalık süreyi geride bırakılan sürecin tüm kayıpların telafisi olarak görmek doğru değildir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın önümüzdeki hafta bu konuyu daha da detaylandırıp, kamuoyuna sunacağını düşünüyorum.

Telafi eğitimi sürecinde okullar, öğrencilerin ihtiyaçlarını tespit edecektir. Öğrencilerin hangi derste, ne kadar kaybı var? Neye ihtiyacı var?Bunun tespiti de sağlanmış olacaktır. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında telafi programı bu tespit edilen ihtiyaçlara mütenasip hazırlanacaktır. Bu noktada asıl dikkat edilmesi gereken husus, kağıt üzerinde planlananların, pratikte nasıl hayata geçirileceğidir. Bundan dolayı MEB’in süreç boyunca başta eğitim çalışanları olmak üzere eğitimin paydaşlarıyla istişare halinde olması önemlidir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.