Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel Ramazan Pidesi Malzemeleri MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Atanamayan Öğretmenlerden 81 İlde 40 Bin Ek Atama Mücadelesi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklanan 20 bin öğretmen atama kontenjanı, atanamayan ve atama bekleyen öğretmen adayları tarafından oldukça yetersiz bulundu. Çünkü atama bekleyen ve atanamayan öğretmenler 60 bin kontenjan için mücadele ediyordu. Mücadele sosyal medyadan 81 ilde basın açıklamasına kadar büyüdü. 

Atanamayan öğretmenler 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. Öğretmen adaylarının bu haklı mücadelesine eğitim sendikaları da destek verdi.

81 İlde eylem yapan atanamayan ve atama bekleyen öğretmen adayları "her şeyin tasarrufu olur ama eğitimin tasarrufu olmaz. 20 bin dertlere deva olmuyor. Ek 40 bin atama daha yapılmalıdır!" diyor.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Bugün alanlara inerek EK ATAMA taleplerini dile getiren genç meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Türk Eğitim Sen olarak, bugün de olduğu gibi her daim meslektaşlarımızla birlikteyiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu haklı talebe kayıtsız kalmayacağına inanıyorum." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın " "İl sayısı 81 ama ses 1. İlave 40 Bin öğretmen ataması istiyoruz” diyen meslektaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. İllerde olduğu gibi Ankara’da yapılacak açıklamalarında da yanlarında olacağız." dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer "Öğretmen atanma hakkı yine budandı. 60 bin atama talebi dikkate alınmadı. Bu böyle gitmez. Öğretmen kadrosu verilip ataması yapılmalıdır." dedi.

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Mehmet Alper Öğretici "100 binden fazla öğretmen açığı varken, 2020 yılında 15 bin öğretmen görevden ayrılmış iken, 20 bin öğretmen atamak sadece görevden ayrılanların yerini dolduracaktır. Her şeyin tasarrufu olur ancak EĞİTİMİN TASARRUFU OLMAZ! Ek atama şarttır." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Mengen, “Eğitim çalışanlarının güçlü sesi, genel yetkili sendikası olarak, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi haksız ve çözüm yerine sorun üreten uygulamaların son bulmasını istiyoruz. Artık öğretmen odalarında ücretli, sözleşmeli gibi ortaçağ medeniyetlerinde görülen toplumsal sınıflar gibi sınıflandırmalar olmasın Bütün öğretmenlerimiz kadrolu istihdam edilsin, itibarlarını zedeleyecek, saygınlıkları ortadan kaldıracak uygulamalardan vazgeçilsin. Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi olarak bu konuda her türlü katkıyı ve desteği sunacağımızı bir kez daha ifade eder, siyasi iradenin ve Bakanlığın bu konuda adım atması dileriz." dedi.

Ek 40 bin öğretmen atamasının yapılmasının gerekliliği maddeler hâlinde açıklandı:

• İki yıl geçerli olan 2018 ve 2019’da KPSS ile alınan öğretmen sayısı kırk bindir. Fakat tek yıl geçerli olan 2020 KPSS sınavı ile alınan öğretmen sayısı sadece 20 bindir. Bu atama sayısı biz 2020 KPSS’ye girmiş öğretmen adaylarına büyük bir mağduriyet yaşatmaktadır.

• Pandemi sebebiyle kronik hasta olan 62 bin öğretmen, 2 Mart 2021 tarihinde başlayan yüzyüze eğitimde görev yapamamaktadır.

• 2020 yılında 18 bine yakın öğretmenimiz emekliye ayrılmıştır. Yapılan 20 bin atama sadece emekliye ayrılan öğretmenlerimizin yerini doldurabilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.