Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzaktan eğitim

Aylık Karşılığı Ders Saatleri (4 Kasım 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar

İkinci Bölüm

Ders ve Ek Ders Görevi İle İlgili Hükümler: Aylık Karşılığı Ders Görevi

MADDE 5- (1) Kapsama dahil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli;

a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat,

b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,

c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, 

ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir.'' hükümlerine yer verilmiştir.

Sendikamıza öğretmenlerden gelen taleplerde, aylık karşılığı ders görevinin bütün öğretmenler için 15 saat olması gerektiği ifade edilmektedir. Aylık karşılığı ders saatlerindeki farklı uygulamalar, aynı işi yapan öğretmenler arasında bir haksızlığa sebep olmaktadır. Sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenleri maaş karşılığı 18 saat, atölye ve laboratuvar öğretmenleri maaş karşılığı 20 saat ders okutmakla yükümlüdür. Bu durum çalışma usul ve esasları dikkate alındığında ''eşit işe eşit ücret'' iklesine ters düşmekte ve öğretmenler arasında çalışma barışını bozmaktadır.

Konunun bakanlığınızca değerlendirilerek branş öğretmenleri ile sınıf, okul öncesi, atölye öğretmenleri arasında oluşan farkların ortadan kaldırılması, bütün öğretmenlerin aylık karşılığının 15 saat olarak düzenlenmesi ve bu konuda gerekli kanuni düzenlemelerin yapılması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.