Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzman yardımcısı MTSKS 2018-4

Ayrım Yapılmaksızın Tüm Eğitim Çalışanları Aşılanmalıdır

Ayrım yapılmaksızın tüm eğitim çalışanlarının öncelikli aşılama kapsamına dahil edilmesi gerektiğini belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Talip Geylan, eğitim çalışanlarının aşılanmasının, neredeyse toplumumuzun tamamının sağlığını doğrudan etkileyeceğini söyledi ve "bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen olarak defalarca öğretmenlerin aşılanması çağrısında bulunmuş ve Hükümetten bu konuda öğretmenlere öncelik tanınmasını istemiştik. Yüz yüze eğitime geçilebilmesi için eğitim çalışanlarının aşılanmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan sendikamız, yaklaşık 18 milyon öğrencimizle doğrudan muhatap olan eğitim çalışanlarının aşılanmasının, neredeyse toplumumuzun tamamının sağlığını doğrudan etkileyecek tedbiri almak anlamına geleceğini de dile getirmiştim.

Türk Eğitim-Sen’in de çağrıları üzerine Sağlık Bakanlığı öğretmenlerimizin 2. aşamada 7. sırada aşılanacağını açıkladı. Ancak önümüzde kısıtlı bir süre bulunmaktadır. Şayet yüz yüze eğitime başlamayı hedefliyorsak aşı takvimini güncelleyerek, eğitim çalışanlarının aşılanmasını daha erken bir tarihe çekmemiz gerektiğini söyledim. Ancak aşılanma gecikti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un dün yaptığı açıklamada da Şubat ayı sonunda öğretmenlerimizin aşılanacağı duyurusunu yaptı.

Eğer 1 Mart tarihinde okullarımızın açılması hedefleniyorsa; aşılanmanın hızlanması gerekiyor. Tabi sadece öğretmenlerimizin aşılanması yetmez. Ayrım yapılmaksızın memur,  idari personel, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları, kantin görevlisi, güvenlik görevlisine kadar tüm eğitim çalışanlarının aşılanması gerekmektedir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.