Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri öğretmen Yardımcı Personel

Bakan Kirişçi'den Köy Okulu Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ''Akaryakıt bizde üretilen bir şey değil, bunu ithal ediyoruz malum. Gübre ki azotlu gübreler doğal gazdan elde edilen, bizim temel girdilerimiz. Doğal gaz da bizde yok. İnşallah 2023'te Karadeniz'deki doğal gazımızda buna da başlayacağız. O zaman Samsun ve Karadeniz bölgesinde 1-2 yerde kuracağımız tesislerle kendi gübremizi de artık üretiyor olacağız.

İnşallah önümüzdeki günlerde bunu kamuoyumuzla paylaşacağız. O da hem desteklerimizde sadeleştirmeye gideceğiz hem de temel girdiler, yani mazot, gübre, tohum ve ilaç konusunda üreticimizin gün evvelinden elini kolaylaştıracak, onun bunları dert etmemesini sağlayacak yeni uygulama başlatacağız. 2023 ürünlerini inşallah bu yeni sistem sayesinde çiftçiler olarak sadece biz üreteceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki hükümetimiz, devletimiz bunları destekliyor olacak.

Bizim derdimiz, kırsaldan kente göç etmiş bir Türkiye'den, kentlerden yeniden kırsala dönen bir Türkiye. Kırsalı kalkındırmadan, kırsalda bu düzeni sağlamadan kentlerin de huzur içerisinde yaşaması söz konusu değil. Şu anki yaş ortalaması 54-55'lere geldi ama gençlerimizi buraya getirmek için çalışmalarımız devam ediyor.

Özelikle köy okullarından taşımalı eğitimden dolayı kapanan, metruk kalan yerler var. Bunlarla ilgili çalışma yürütülse iyi olur dedik. Bunun lansmanını da Sayın Cumhurbaşkanımız yapacak. Kullanılmayan 4 bin köy okulu olabiliyorsa kreş, anasınıfı, yine olabiliyorsa bir halk eğitim merkezi... Biz de bu halk eğitim merkezinde tarımla ilgili eğitim faaliyetlerini yürüteceğiz bakanlık olarak. Yani mesela kişilere diyeceğiz ki, 'Mantar yetiştirin, kiraz yetiştiriciliğini geliştirelim.' Bölgede ne varsa çünkü vatandaşa 'buraya gel' demek yetmiyor. Bunların hepsi bir eğitim sürecinden geçirilerek çok rahatlıkla yapılabilir. O zaman tam bizim arzuladığımız, yani bu 4 bin okul meselesinde de halk eğitim merkezi ve buralarda tarımla, kırsal kalkınmayla ilgili eğitim faaliyetleri yürütülürse Allah'ın izniyle bizim gençlerimiz yeniden kırsala döner. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde zengin kırsalda, fakir kent merkezinde yaşar. Ama bu ülkede tam tersi. İnşallah bunu tekrar tersine çevireceğiz.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Vahit KirişçiKöy Okulu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.