Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri 4B statüsü KYK 464 Personel Alım İlanı

Bakan Özer Eğitim Yatırımları Bütçesini Açıkladı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarında çok ciddi artış olmasına rağmen, şu andaki gelişim alanı olarak okul öncesi eğitim önümüzde duruyor. Bakanlık olarak hedefimiz, bu alandaki okullaşma oranımızı tüm Türkiye'de arttırmak ve OECD ortalamalarına yaklaştırmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi, bu kapsamda 2022 yılında 3 bin yeni anaokulu, 40 bin yeni ana sınıfı yapacağız. Bu çalışmaları tüm illerimizde yaygınlaştırıyoruz. Aslında Rize'nin okul öncesi eğitimde geldiği nokta da çok iyi...  Hemen hemen tüm merkezî ilçelerdeki ihtiyaçlarını karşılamış ama 3 yeni anaokuluna daha ihtiyacı var. Bu kapsamda üç yeni anaokulumuzu Rize'mize, inşallah, kazandıracağız.

Okul öncesi anaokulunun, özel eğitim uygulama okulunun, üçüncü kademedeki okulların, ilk, orta ve lisenin olduğu, özel eğitim mesleki okulunun olduğu, aynı zamanda özel eğitim öğrencileri eğitim alırken onları bekleyen vatandaşların da eğitim alabileceği, halk eğitim kurslarından yararlanabileceği mekânların olduğu kompleks... Rize'mize 2022 yılı içinde bir özel eğitim kampüsünü kazandırmış olacağız.

Okullarımızın küçük, büyük onarımları için yaklaşık 35 milyon liralık onarım desteğini Rize'mize kavuşturacağız. Rize Valiliğinin değişimi nedeniyle il millî eğitim müdürlüğü binası ihtiyacı olacak. Rize'mize bağımsız bir milli eğitim müdürlüğü kazandırmak projemizi de 2022 yılı içinde başlatıp nihayetlendireceğiz.

Yaklaşık 15 milyon liralık bir yatırım kazandıracağız. Dolayısıyla şu ana kadar 2022 yılında 53 milyon olan eğitim yatırımlarına bugün itibariyle 275 milyon lira daha ilave yapıyoruz. Rize'nin eğitim yatırım bütçesini 328 milyon liraya çıkarmış oluyoruz. Rize'deki eğitimin kalitesi bu yatırımlarla her geçen gün artacak. Eğitime dair farklı başarı hikâyeleri ortaya çıkacak.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.