Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Bakan Özer'den Okul Ortaklığı Programı Açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Göreve geldiğimiz ilk günlerden bu yana eğitimde fırsat eşitliğinin bizim odak noktamızı oluşturduğunu açıklamıştık ve bunu hemen her platformda dile getiriyorum. Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için okullar arası imkân farklılıklarını minimize etmek, temel hedeflerimizden birini teşkil etmektedir. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz uygulamalardan biri de Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzce başlatılan 'Okul Ortaklığı Programı'dır.

Bu sayede okullar arasındaki iş birliği ve desteği artırarak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek büyük önem taşıyor.

Okullarımızın ortak öğrenme ve öğretme süreçleri planlama, eğitimler düzenleme, ortak sosyal faaliyetler ve projeler gerçekleştirme gibi eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmeleri hedeflenmektedir. Genel amaç, eğitim öğretimin niteliğini artıracak ortak faaliyetler gerçekleştirmek, deneyimleri paylaşmak, olumlu örnekleri hayata kazandırmak, öğrenme toplulukları oluşturmaktır. Öğrenci ve öğretmenlerde eğitim geleneği, proje tecrübeleri, bilgi, deneyim, kurum kültürü ve değer paylaşımının karşılıklı olarak aktarılması, bu programın en önemli amaçlarındandır.'' dedi.

'Okul Ortaklığı Programı' 4 yıl süreli olup 4. yılın sonunda ortak okullarda değişiklik yapılabilecek bir programdır. 

Programın hedefleri; farklı eğitim tecrübelerine ve kaynaklara sahip okulların bu tecrübelerini ortak okuluyla paylaşarak ortak öğrenme ve öğretme süreçleri planlama, ortak eğitimler düzenleme, ortak sosyal faaliyetler ve projeler gerçekleştirme gibi eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmek; eğitim öğretimin niteliğini artıracak ortak faaliyetlerle deneyimlerin paylaşılması, olumlu örneklerin hayata kazandırılması ve öğrenme topluluklarının oluşturulması; öğrenci ve öğretmenlerde eğitim geleneği, proje tecrübeleri, bilgi, deneyim, kurum kültürü ve değer paylaşımların karşılıklı olarak aktarılmasıdır.

Program; Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinin okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilerini kapsamaktadır. Programda yer alan okullar, farklı illerden seçilir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.