Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili okullarda şiddet Fatma AFYONCU

Bakan Özer'den Okul Yöneticilerine Uyarı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Kararlı bir şekilde okullarımızın yanında olacağız. Yöneticilerimizin, okul ikliminin güçlü hale gelmesi, açık okul misyonun odağında olduğu bir okula doğru okullarımızı yönlendirmeye başlıyoruz. Okul yöneticilerimizi hiç yalnız bırakmayacağız. Bugünkü program kapsamında da tüm okul yöneticilerimiz için 120 saatlik bir eğitim programını hazırladık. Önümüzdeki hafta da Erzurum'da okul yöneticilerinin eğitimlerine destek olacak formatörlerin eğitimiyle ilgili eğitim başlayacak.'' dedi.

Okul yöneticilerinin, okul ailr birlikleri ve velilerle maddi ilişki kurulmaması gerektiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Okul yöneticilerinin, kendi alanında iyi örneklerin hayat bulduğu okullara gidip, orada vakit geçirmesini isteyeceğiz. Yani bir nevi akran eğitimi olacak okul yöneticileri arasında. İlk defa okul yönetici ve öğretmenlerin iyi uygulama örneklerine mobilitesini artıracağız. Artık merkezi planlamadan uzaklaşacağız. Okul bazlı mesleki gelişim eğitimlerini destekleyeceğiz. Yani bir okul nereye varmak istiyorsa o yolculuğunda öğretmenlerinin sahip olması gereken donanımları, eğitimleri kendisi belirleyecek ve biz bütçe sağlayacağız.

2021'de Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün, öğretmenlerimizin mesleki gelişimiyle ilgili kullandığı bütçe 8 milyonmuş. 2022'deki bütçe yaklaşık 10 milyon. Program kapsamındaki projeleri uygulamak için 10 milyonluk bütçeyi 28 kat artırdık. Bugün itibarıyla 282 milyonluk bütçeyi bu projelere ayırıyoruz. Bu 282 milyonun 17 milyonunu mesleki gelişim toplulukları, 25 milyonunu öğretmen ve yönetici hareketlilik programı, 30 milyonunu öğretmen ve okul yöneticilerinin diğer mesleki gelişim eğitimleri, en büyük sürpriz, ağırlık verdiğimiz yer, okul temelli mesleki gelişim eğitimi için kullanacağız, 210 milyonunu sadece bunun için harcayacağız. Bakanlık olarak okullarımızın kendi mesleki gelişim eğitimleriyle ilgili tüm taleplerini karşılayabileceğiz. Bu bir başlangıç bütçesidir, inşallah 282 milyon değil, belki 500 milyon ile 2022 yılını kapatacağız. Bir toplum öğretmeni kadar güçlüdür.'' dedi.

"Mesleki gelişim topluluğu", "öğretmen-yönetici hareketlilik programları" ve "okul temelli mesleki gelişim" çalışmaları öğretmen ve okul yöneticilerinin mesleki gelişimlerini desteklemek amaçlı yapılacak.

Program 120 saatlik eğitim şeklinde 14 Mart 2022 tarihinde başlayacak.

Okul yöneticilerine yönelik çevrim içi eğitimler, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden tüm okul yöneticilerine açılacak. Eğitimlerde, "Öğretimsel Liderlik Semineri", "Akran Zorbalığı Semineri", "Madde Bağımlılığı Semineri", "İhmal ve İstismar Semineri" konuları yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.