Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Bakan Selçuk, Öğretmen Atamaları Konusuna Son Noktayı Koydu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "2003'ten bu yana AK Parti döneminde atama konusunda önemli bir çıta vardı. Öğretmenlerin 3'te 2'si bu dönemde atandı. Çabalarımız daha fazla atma yönünde devam ediyor. Bekleyelim görelim. Salgın dönemi ve diğer bazı koşullar nedeniyle de bu sene böyle bir kısıt oluştu. Bizim her zaman çabamız daha fazla olması için. Daha fazla atama yapmak için gayret gösteriyoruz. Bununla ilgili kurumlar arası iş birlikleri, karar süreçleri de devam ediyor." dedi.

5 Temmuz'da başlayacak telafi eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle Çanakkale ruhunu diri tutmak için "Çanakkale Kahramanlarını Öyküleştirme Çalışması" kapsamında hazırlanan öykü kitaplarına ilişkin bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "106 yıl geçti, biz çocuklarımızı oraya götürerek hatıralarını yaşatıyoruz. Savaş döneminde alana giden ülkenin yazarları, oradaki düşüncelerini kaleme alıyorlar. Hitabe-i Şükran başlıklı yazıyla da somutlaştırıyorlar. O günden beri yaş grupları dikkate alınarak, bir yayın yapma gayretleri var. Kalemi kuvvetli öğretmenlerimiz var, "Sizi Çanakkale'ye götürelim" dedik. Aynen Ömer Seyfettin'in gittiği gibi gittiler. Oranın kahramanlarını yeniden gözden geçirip, kiminle özdeşleştiyse onu yazdı. Çocuklar için 10 kitap oluşturduk ve çoğaltıp yüz binlere dağıtacağız.

Çocuklarımızın sloganlarla değil de hikayelerle yeniden yeniden almaları ve o kültürü yaşatmaları lazım. Biz bu konuda birlikteliğimiz korumalıyız." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.