Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Bakan Selçuk'tan Kayıp Nesil Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Kayıp nesil diye bir şey çok iddialı bir söylem ve buna asla katılmıyorum. Böyle ifadelere katılmıyorum. Önemli olan çocuklarımızın öz denetim becerisi ne durumda? Benim için önemli olan bu. Sosyalleşmesini yitirmemesi önemli. Hiçbir okula gitmemiş hiçbir sınıf görmemiş ellerinde veri olmadan bir genelleme yapılıyor. Pazartesi okullar açıldı bu konuda konuşanların ne kadarı öğrencilerle konuştu. Uzaktan eğitim bazı çocukların başarısını artırdı. Birtakım durumlar var ve şunu görüyoruz, öğrencilerimizin belli bir kesimi okul açılmasın diyor. Yaş grubu aşağı indikçe okul açılsın diyor. Coğrafi bölgeye bile farklılaştığını görüyoruz. Bunun gibi veriler var elimizde. Elinde hiç veri olmadan kayıp kuşak var demenin bunun akademi dünyası ile ilişkili olması doğru değil veriye dayalı konuşmakta yarar var.

Çocuklar şöyle demek çok doğru değil. Hangi çocuktan kaç yaştan bahsediyoruz. Eğitim genellemesi yapamayız. Buradaki durum şu; Biz akademik olarak kazanımların belli kazanımların edinilmesinde sorun olduğunu görüyoruz. Bu sorunun köy çocuklarında farklı başka gruplarda farklı olduğunu görüyoruz. Çözüm yolumuz şu köy okullarını 5 gün açıyoruz, sınav gruplarına 6 ayrı öğretmenden ders alma olanağıyla tedbir alıyoruz. Birçok faktörü bağlı olarak değişik gruplar üzerinde değişik sistemler uyguluyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.