Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Bakan Selçuk'tan Ögretmen Atama Takvimi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "tabi okulları yakın olan öğrenciler yürüyerek gidiyor, bazıları servis kullanıyor. Bizim aldığımız tedbir, her bir servis için bazı kriterler getirdik ve bunu da kitaplaştırdık. Toplu taşıma ilgili herhangi bir önerimiz yok.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, siber saldırılar konusuna ilişkin "otomasyona bağlı bir sürecimiz var. Çocuklarımız ve velilerimizin bilgisinin çalınmaması için bazı yazılımlarımız var. Güçlü bir siber güvenlik alt yapımız var." dedi.

Ara tatil tavsiyelerinde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "ben çocuklarımızdan bu arada tatilde biraz dijitalden uzaklaşmalarını istiyorum. Bir nevi dijital diyete girmeleri istiyoruz. Bunun için bir uygulamamız var bunu da paylaşacağız. Basılı ve online olarak." dedi.

"PISA ve TIMMS gibi araştırmalar ne söylüyor?" sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Türkiye bu iki sınavda da ciddi bir atak ve sıçrama yaptı. Türkiye'nin gelecekte daha iyi fırsatlarla karşılaşacağının mesajlarını veriyor. Her ülke kendi eğitim modelini geliştirmeli.

Çocuklar için müzik eğitimi için kullanabilecekleri bir dijital klavye uygulamamız var geliştirdiğimiz. Müfredatın nitelikli işlemesi için çok çalışıyoruz. Özel bir enstruman tasarımı da yapıyoruz bunu hiç açıklamadık. Bir çalgıyı pilot çalışma olarak bitirdiler." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "geçtiğimiz yıllara baktığınızda bunun çok farklı tarihlerde açıklandığını görürsünüz. Bunu MEB tek başına karar alma durumunda değil. Bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımız sürüyor. Neticelendiği dakika biz bunu paylaşırız. Gençler hazırlanıyor, bir umut ve bir hayal peşindeler. Durumu anlamak ve destek olmak lazım. Geçen yıl 41 bin önceki sene 40 bin civarında öğretmen alımı yaptık. Kamudaki alımları en fazla Milli Eğitim alıyor. Üzerinde epeydir çalıştığımız bir konu. Ben yakın zamanda bir çözüm üretmeyi çok istiyorum. Bu atamanın yüksek olmasını bekliyor arkadaşlarımız. Bunun ne kadar olacağına ilişkin olarak bu çalışmaların bitmesi gerekiyor. Bizim çabamız daha çok öğretmen ataması yapılması yönünde gereken çalışmaları yapıyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.