Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu öğretmen

Bakan Selçuk'tan Telafi Eğitimi ve Yaz Tatili Açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bir şekilde bizim, telafi dediğimiz şey sadece derslerle ilgili bir kazanım ihtiyacı değildir o çocuğun sosyal duygusal ihtiyaçlarının karşılanmasını da içerir. Benzeri bütün durumların tamamlanmasıdır. Bazı öğrencilerin akademik eksikliği de var yok değil. Sosyal duygusal alanda ağırlıklı olmak üzere dememizin sebebi de bu. Mayıs Haziran ayında konuşulurken şu oldu; Sanatsal kültürel ağırlıklı çalışma yapacağız dedik. Sadece akademik değil bütünsel.

Bazı kavramlar var UDEP, ulusal destekleme programında çocuklarımızın bütün ihtiyaçlarını beceri açıklarını araştırıp bunlarla ilgili bir tamamlama çalışması yapmak istiyoruz. Bu bir ayda halledilecek bir şey değil 1,5 yıl süren bir süreç bu. 2021-22 eğitim öğretim yıl sonuna kadar devam eden tur bu.

Biz belirli kazanımları anlamak için önceki sınıfın kazanımlarını dikkate alarak gelmek lazım.

Bazı okullarımız bize diyor ki; "Biz o kadar çok çalışma yaptık ki biz bir şeyi telafi etmeden konumuza geçmek istiyoruz, bizim ihtiyacımız yok" diyorlar. Biz ona da 'tamam' diyoruz.

İYEP, ilkokullar iyileştirme programı, ortaokula geçmeden önce çocuklarımızdan eksiği olanları belirleyip bire bir eğitime alalım okul saati dışında bu desteği verelim ki bir sonraki sınıfta eksiksiz geçsinler. Gerekirse grup halinde eksikliklerin tamamlanması sağlanıyor ve bir üst sınıfa eksiği olmadan çıkmasına katkısı oluyor.

Öğretmenler eğitimden geçecek, bunlar bizim öğretmen seminerlerimizin konusu zaten. Bu ay içerisinde temel stratejilerle ilgili hazırlığımızı bitirmiş olacağız. 1. sınıfı bitirenlere okuma -yazma taraması yapacağız. İlkokulda matematik ile ilgili bir tarama da yapıyoruz. Ortaokullarda da kritik kazanımlar çerçevesinde yapacağız. Kritik kazanım mesela 4. sınıfta ben eğer bir konuyu iyi öğrenmezsem lisede integrali öğrenemem. Konular birbirine bağlı. Bir basamağını öğrenemediysen diğerlerini de öğrenemiyorsun. Kritik kazanım diye ayırıyoruz o yüzden.

2 Temmuz'dan sonraki iki ayımız aslında tatil dönemi ama şunu bekliyoruz; her öğrencimiz için biz okulları açık tutalım çocuklar satranç öğrenmek isterse diyelim ki bir futbol turnuvasına katılmak isterse biz çocuklarımıza imkan sağlayalım ki fiziksel olarak hareket etme faaliyeti artsın. Hareket kaslarla ilgili değil kişilik ve zeka gelişimi ile ilgili bir konu." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.