Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu yüz tanıma sistemi Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Bakan Ziya Selçuk'tan Öğretmen ve Öğrencileri İlgilendiren Açıklamalar

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim süreci devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde okulların 1 Haziran’da açılabileceği ihtimali olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin Bilim Kurulu ve diğer bakanlıklarla birlikte bir karar alınacağını, haziranda okulların açılması halinde okula devam zorunluluğu aranmayacağını belirtti.

OKULLAR 1 HAZİRAN’DA AÇILACAK MI?

Dünya genelinde okulların açılış raporlarını takip ettiklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘’Türkiye'nin sağlık açısından verilerin neler gösterdiği bilim kurulunun neler söyleyeceği sadece Türkiye'nin iyileşmesi yetmiyor. Hepsini analiz ediyoruz. Bizim için 1 Haziran hedef. Hayatın normalleşmesini istiyoruz. Bilimin bir yol göstericiliği var. Bilim kesinlikle açılamaz derse okulların açılması eylüle kalır ya da kısım kısım açılmalar olabilir. Seçeneklere bakıyoruz. Listelerimizi oluşturduk. Milli Eğitim Bakanlığı tek başına karar almıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı hep beraber karar alıyoruz.’’ dedi.

OKULLAR İLLERİN KORONAVİRÜS DURUMUNA GÖRE Mİ AÇILACAK?

Bazı illerde hiç vaka olmadığını bazısında ise çok vaka olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hangi illerde durumun ne olduğuna ilişkin çalışmalarının olduğunu söyledi.
‘’Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım.’’ Diyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘’eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız. Okula dönüşten sonraki bir yılın her anlamda hazırlığını yapıyoruz. Velilerin endişelerini dikkate alıyoruz. Öğrencilerden okulların açılması yönünde talep alıyoruz. Haziran ayında okullar açılırsa bu zorunluluk taşımaz. Aylarca kapalı kaldıktan sonra birden bire hemen herkes okula başlasın demek zor. Bu krizi dünyada çok iyi yönetme konusunda öne çıkan ülkelerden biri olduk. Ama 'acaba'yı da kollamak lazım. Biz daha esnek bakıyoruz meseleye. Güveni sadece söylemle değil eylemle vermek lazım.’’ dedi.

LGS'YE SADECE BİR VELİ GELİR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘’LGS ile ilgili okul okul çözümlerimiz var. Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Bildiği ortamda olacak. Bizim istirhamımız bir öğrenci sadece bir veliyle gelmesi. Evi yakın olanların velileri gelmeyebilir ya da gelir çocuğu bırakır sınav sonrası almaya gelir. Ya da sadece bir veli gelir. Çocuklar okula nasıl alınacak, hangi sırayla alınacak hepsinin senaryosu hazır. Çalışmamızı bitirdik. Önümüzdeki hafta Bilim Kurulu ile görüşeceğiz. Dünyadaki denenmiş uygulamalar var. Bizim 37 ülkedeki eğitim müşavirlerimizle görüşmemiz var. Her bir müşavirimiz kendi ülkesinde yapılan çalışmaların nasıl seyrettiğini, neye ihtiyaç olduğunu ülke deneyimlerini paylaştılar. Video, fotoğraf gönderdiler. Bundan yola çıkarak küçük çocuklar için ayrı bir maske oluşturmak, gözlük gibi konularla nasıl çözüm bulunmasıyla ilgili ARGE çalışmalarımız sürüyor.’’ dedi.

EBA'YA YABANCI DİL EĞİTİM PAKETİ

EBA yayınının genişleyerek yazın da devam edeceğini vurgulayan Bakan Selçuk, yazın tam zamanlı bir yabancı dil eğitim paket planladıklarını belirtirken ‘’her gün yabancı dil eğitimiyle ilgili seviye gruplarının olduğu çocuklar, erişkinler kim isterse bir yabancı dil eğitim merkezi kuruyoruz. Bunun gibi çok sayıda içerik oluşacak. Ama bir zorunluluk yok.’’ dedi.
Son olarak 20 bin öğretmen atamasına ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, haklı olarak beklenti içerisinde olduklarını fakat bir atamayı gerçekleştirmek için bir öğretmenin sınıfının, öğrencilerinin olmasının gerektiğini ama şu an olmadığını belirtti ve ‘’bir gün öğretmenliğe başlamış olsaydı atama tamamlanmış olacaktı. Okul açıldığında hemen başlayacaklar.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.