Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı

Bankalarla Yapılan Maaş Promosyon Anlaşmalarının Güncellenmesi (2 Eylül 2022)

Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere, Bakanlık merkez teşkilatı, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından bankalar ile maaş promosyon anlaşmaları yapılmakta, bu kapsamda alınan promosyon ücretleri görev yapan memurlara ödenmektedir. Promosyon anlaşmalarının süresi ise üç ile beş yıl arasında değişkenlık göstermektedir. Ülkemizdeki ekonomik gelişmeler, enflasyon rakamları ve memur maaşlarına yapılan zam oranları dikkate alınarak bankalarla yapılan promosyon ücretlerinin güncellenmesi yönünde Sendikamıza talepler gelmektedir.

Ülkemiz genelinde son bir yıllık sürede enflasyon oranında meydana gelen artışa binaen memur maaşlarında da artış gerçekleşmiş olup; 2022 yılında memur maaşlarına yaklaşık %80 civarında artış yapılmıştır. Memur maaşlarına yapılan artışla birlikte bankalara gönderilen aylık nakit miktarı da aynı oranda artmıştır. 2022 yılında bankalarla yapılan promosyon anlaşmalarında verilen ücretlerin 41.500.00 TL'ye kadar çıktığı da kamuoyuna yansımış, verilen bu ücretler ise geçmiş yıllarda anlaşma yapılan kurumlarda görev yapan memurlar üzerinden promosyon ücretlerinde artış yapılması beklentisini oluşturmuştur. Bir kısım il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin promosyon ücretlerinin güncellenmesi için girişimlerde bulundukları yönünde de Sendikamıza bilgiler gelmektedir. Bu minvalde, 2022 yılı öncesinde ödemesi yapılan promosyon ücretleri enflasyon oranı ve memur maaş artışları karşısında değer kaybetmiş; mezkur anlaşmaların uzun yıllar uygulanmaya deva edecek olması nedeniyle de promosyon ücretlerinin güncellenmesi ve güncel ekonomik gelişmelere göre artış yapılması zarureti doğmuştur.

Bu bağlamda, Bakanlık merkez teşkilatı, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin bankalarla yaptıkları promosyon anlaşmalarının revize edilerek, güncel ekonomik gelişmeler ışığında promosyon ücretlerinin artırılmasına yönelik gerekli çalışmaları yapmaları yönünde uyarılması hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
BankaMaaş Promosyon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.