Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

Başöğretmenlik Eğitim Programı Süre Uzatılması (21 Eylül 2022)

Genel Müdür Bakan a. Cevdet Vural imzalı resmi yazıda ''Bilindiği gibi, Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'nin ''Eğitim Programı'' başlıklı 15'inci maddesinde yer alan; ''(1) Eğitim programı; Eğitim Kurulu kararıyla belirlenir ve Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde yürütülür.

(2) Uzman Öğretmenlik Eğitim Programına yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla en az on yıl hizmeti bulunan öğretmenler, Başöğretmenlik Eğitim Programına ise yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan uzman öğretmenler başvuruda bulunabilir.

(3) Eğitim programını tamamlayanlara seminer belgesi düzenlenir. Seminer belgesi, düzenlendiği tarihi takip eden üç yıl süreyle geçerlidir; bu sıre içinde eğitim programında değişiklik olması halinde öğretmenler/uzman öğretmenler değişen konularla sınırlı eğitime tabi tutulur.'' hükmü doğrultusunda Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı ile Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav Duyurusu eki takvimde başöğretmenlik eğitim programı uygulamasının 18 Temmuz 2022-19 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacağı belirtilmiştir.

Söz konusu başöğretmenlik eğitim programının uygulanması 15 Eylül 2022 tarihli ve 20299769-20-57803498 sayılı Makam Oluru gereği 25 Eylül 2022 tarihi saat 23.59'a kadar uzatılmıştır.

Bilgilerini ve ilgili öğretmenlere gereli duyurunun yapılması hususunda gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.