Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü (12 Mart 2021)

Genel Müdür Bakan a. İsmail ÇOLAK imzalı resmi yazıda "Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacı ile 05.06.2015 tarihinde imzalanan “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü”nün 9'uncu maddesi doğrultusunda Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 11.03.2021 tarih ve E-24301423-136-22226868 sayılı yazısında kayıtlı yazı ile sonlandırılmıştır.

Bakanlığımız okul ve kurumlarında "Beyaz Bayrak" ile ilgili yeni başvuruların alınmaması, hijyen ve temizlik konusunda sadece "Okulum Temiz" belgelendirme hizmetleri doğrultusunda iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekli görülmektedir." denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından E-24301423-136-22226868 sayılı 11 Mart 2021 tarihli Beyaz Bayrak İş Birliği Protokolü konulu resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Bakan a. İsmail ÇOLAK imzalı resmi yazıda "Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacı ile Bakanlıklarımız arasında, 05.06.2015 tarihinde 4 yıl geçerliliği bulunan “Beyaz Bayrak İş Birliği Protokolü” düzenlenmiş bulunmaktadır. 

Gelişen ve değişen şartlar ile ulusal ve uluslararası yönetim sistemlerine dayalı olarak, Bakanlığımız ve Türk Standartları Enstitüsü arasında düzenlenen "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, Bakanlığımıza bağlı resmî/özel okul ve kurumlarda temizlik, hijyen ve sanitasyon şartlarının geliştirilmesi, kontrol önlemlerinin uygulanması ve salgın hastalıklar ile etkin mücadele edilebilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme hizmetleri sunulmaktadır. 

Bakanlığımızca sunulmakta olan "Okulum Temiz" belgelendirme hizmetleri, okul ve kurumlarımızın temizlik, hijyen ve sanitasyon şartlarının yönetilmesi bakımından daha geniş ve kapsayıcı bir uygulama olarak sürdürüldüğünden Bakanlıklarımız arasında düzenlenen 05.06.2015 tarihli Beyaz Bayrak İş Birliği Protokol'ün, 9'uncu maddesi doğrultusunda geçerlilik süresinin uzatılmasına gerek duyulmadan sonlandırılması uygun görülmektedir." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.