Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Bu "Yaz Kursa Gitmeyen Kalmasın" Kampanyası (23 Haziran 2021)

Genel Müdür Bakan a. Yusuf BÜYÜK imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüzce her yaş ve meslekî gruptaki bireye; 21. yüzyılın gerektirdiği becerileri ve yeni meslek alanlarına özgü donanımları kazandırarak istihdam olanağını artırmak amacına yönelik kurs faaliyetlerine ağırlık verilmektedir. Genel Müdürlüğümüz öncülüğünde halk eğitimi merkezlerince düzenlenen genel, meslekî ve teknik kurslarda, vatandaşların kişisel ve meslekî bilgi ve deneyimleri artırılarak sosyal duruş veya ekonomik değer kazanımlarına katkıda bulunulmaktadır.

Bilindiği üzere "her yerde, her zaman ve herkes için eğitim" ilkesiyle yürütülen hayat boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında 72 alanda toplam 3681 kurs programı mevcuttur. E-Yaygın sisteminde yapılan incelemede ilçe halk eğitimi merkezlerinde çok az sayıda kurs açıldığı tespit edilmiştir. Kursların amacına ulaşması, vatandaşların talep ve tercihi doğrultusunda katılımlarının sağlanarak kursların nihayete ermesiyle mümkün olacaktır.

Bu bağlamda genel, meslekî ve teknik kurs sayılarını ve vatandaşlarımızın bu kurslara katılımını artırmak gayesiyle "Bu Yaz Kursa Gitmeyen Kalmasın" kampanyası hayata geçirilmiştir. Vatandaşların 995 halk eğitimi merkezimizce gerçekleştirilen kurs faaliyetlerinden haberdar olması, kişisel ve meslekî tercihine uygun kursların açılması amacına yönelik kampanyanın, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince tüm kitle iletişim araçları kullanılmak suretiyle kamu kurum/kuruluşu personeline, mahalle muhtarlarına ve tüm vatandaşlara duyurulması önem arz etmektedir.

Bahse konu "Bu Yaz Kursa Gitmeyen Kalmasın" kampanyasına yoğun katılım sağlanması için gerekli tanıtım ve duyuru (belediye anons duyurusu, sosyal medya paylaşımı, ziyaret vb.) çalışmalarının yapılması ve kampanya kapsamında 3681 genel ve mesleki ve teknik kurs programından çok sayıda kurs planlaması yapılması ve açılan kursların düzenli yürütülmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.