Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Milli Eğitim Bakanlığı

Burs, Harçlık ve Sosyal Yardım Ödemeleri (14 Ocak 2021)

Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel ortaokul/imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören burslu öğrencilere yapılan burs ödemelerine ilişkin verilen hizmetlerin düzenlendiği Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Arasında Yatılı veya Burslu Öğrencilere Yapılacak Ödemelere Dair İşbirliği Protokolü'nün süresi 31.01.2022 tarihinde sona erecektir.

Bakanlığımız ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi arasında 28.02.2020 tarihinde imzalanan Millî Eğitim Bakanlığı ile PTTBank Arasında Yatılı veya Burslu Öğrencilere Yapılacak Ödemelere Dair İşbirliği Protokolü hükümleri gereğince, 01.02.2022 tarihinden itibaren yatılı ve burslu öğrencilere yapılacak tüm ödemeler (Burs, Harçlık, Sosyal Yardım) PTT Bank tarafından yapılacak olup 06.01.2022 tarihli ve E-71287530-245.04.01-40648908 sayılı Vakıfbank bilgilendirme yazımız ve 06.01.2022 tarihli ve E-71287530-245.04.01-40675741 sayılı PTTBank bilgilendirme yazımız Vakıfbank ve PTT Bank’a gerekli bilgiler iletilmiştir. 

Buna göre, Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda öğrenim gören ve halen Vakıfbank aracılığı ile burs ödemeleri yapılan öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için Vakıfbank’ta bulunan burs bakiyelerinin çekilmesinin sağlanması ve kendilerine en yakın PTT Şubelerinden kimliklerini ibraz ederek PTT Kartlarını (Ön Yüklemeli Kart) temin edebilecekleri hakkında bilgilendirilmeleri gerekmektedir.

Ayrıca PTT Bank tarafından burs, harçlık ve sosyal yardım ödemeleri ile ilgili “Çağrı Merkezinden Ödeme Sorgulama”, “E- Devletten Ödeme Sorgulama” ve “ PTT A.Ş. İnternet Sitesi Üzerinden Sorgulama” hizmetleri de öğrenci ve velilerimiz tarafından kullanıma açılmış olup açıklamalar ekte gönderilmiştir.

Konu ile ilgili öğrenci ve velilerin bilgilendirilmelerinde gerekli hassasiyetin gösterilerek herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda gereğini önemle rica ederim." denilmiştir.

BURS ve HARÇLIK ÖDEMESİ SORGULAMA KANALLARI

Çağrı Merkezinden Ödeme Sorgulama

Sosyal Kartlara yatan ödemeler 444 1 788 numaralı PTT Çağrı Merkezi aranarak öğrenilebilmektedir. 

Çağrı merkezi arandığında sosyal yardım ödemenizi SMS ile size iletilecek link üzerinden sorgulamak isterseniz 1’i, Whatsapp üzerinden iletişim kurmak için 2’yi tıklayabilirsiniz. Bu seçeneklerden birini seçmezseniz çağrı merkezi çalışanlarına bağlanarak da ödemeniz hakkında bilgi alabilirsiniz.

E-Devletten Ödeme Sorgulama Öğrenciler kendilerine burs veya harçlık ödemesinin yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilmektedir. 

E-devlet şifresi 15 yaşını doldurmuş kişinin kendisine verilebilmekle beraber vekil veya vasisine de verilebilmektedir. 15 yaşından küçükler ise velilerinin üzerinde bulunduğundan e-Devlet sorgulamaları velileri tarafından yapılabilecektir.

Adımlar

1.e-Devlete giriş yapılır. 

2. Ana ekranda bulunan ekrana PTT/ PTT Ödeme/PTT Ödeme sorgulama kelimelerinden biri yazıldığında aşağıda çıkan “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama” seçeneğine tıklanır.

3. Ödemenin bulunması durumunda gelinen ekranda ödeme görülecektir.

PTT A.Ş. İnternet Sitesi Üzerinden Sorgulama https://www.ptt.gov.tr adresi üzerinden ana sayfada yer alan canlı destek sekmesinden bilgilerinizi girerek ödemenizi sorgulayabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.