Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Bursluluk Sınavları (8 Şubat 2021)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Mustafa SAFRAN imzalı resmi yazıda "Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu önerileri çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı kabinesince (Covid-19) salgınının yayılım hızının kontrol altında tutulması ve sosyal izolasyonun temini amacıyla alınan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları ile 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması gibi tedbirler İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 30/11/2020 tarih ve 19161 sayılı Genelgesi ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 30/11/2020 tarih ve 20077 sayılı Genelgesi ile getirilmiştir. Gelinen süreçte salgınla mücadele kapsamında 01.02.2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda yüz yüze eğitime geçiş konusunda çeşitli kararlar alınmıştır.

Bakanlığımıza bağlı faaliyet gösteren özel öğretim kurumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 62'nci maddesinin altıncı fıkrasında yer alan "Kurumlar bu madde kapsamında valiliklerden aldıkları izinler doğrultusunda burs verilecek öğrenci ve kursiyer tespitine yönelik Ocak, Şubat ve Mart aylarında sınav yapabilir. Kurumlar, valilik izni ile bursluluk sınavlarının reklam ve duyurusunu ek 4'üncü madde hükümleri çerçevesinde yapabilir." hükmü ile Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 04/01/2021 tarihli ve 18762107 sayılı yazısında belirtilen "5580 sayılı Kanun kapsamında faaliyette bulunan özel öğretim kurumlarından burs vermek isteyen kurumların burs verilecek öğrenci ve kursiyerlerin tespitine yönelik sınav yapma süreleri Mayıs ayı sonuna kadar uzatılmıştır." hükmü doğrultusunda bursluluk sınavları düzenlenebilecektir.

Özel öğretim kurumlarınca yukarıda belirtilen tarihlerde valiliklerden izin alınarak yüz yüze yapılacak bursluluk sınavları hafta içinde İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 30/11/2020 tarih ve 19161 sayılı Genelgesi ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 30/11/2020 tarih ve 20077 sayılı Genelgesi salgın sürecine yönelik alınmış bulunan 20 yaş altı kişiler için belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması ile salgının kontrol altına alınması amacıyla belirlenen diğer tedbirlere uyularak 15/02/2021 tarihinden itibaren yapılabilecektir.

Bakanlığımızca salgın sürecinin yönetilmesine ilişkin yayımlanan kılavuzda yer alan açıklamalara riayet edilerek söz konusu bursluluk sınavlarının yapılmasının sağlanması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.