Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Çalışma Soruları, Beceri Temelli Testler, LGS Çalışma (Sözel-Sayısal) ve Tekrar Testleri Kitapları (20 Aralık 2021)

Genel Müdür V. Bakan a. Kemal KARAHAN imzalı resmi yazıda "Bakanlığımızca merkezî sistem sınavları ile protokollü sınavlara yönelik soru hazırlama çalışmaları sürdürülmektedir. Sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilerimizin derslerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli sınıf düzeylerinde beceri temelli sorular, örnek sorular ve çalışma soruları da hazırlanarak öğrencilerimizin kullanımlarına sunulmaktadır.

Bakanlığımıza bağlı okullarda öğrenimlerini sürdüren öğrencilerimizin istifadelerine sunulacak kitaplarla salgın süreci nedeniyle oluşan öğrenme kayıplarının tespit edilerek değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucuna göre eylem planlarının geliştirilmesi, hazırlanan beceri temelli sorular, örnek sorular ve çalışma soruları ile öğrencilerimizin akademik becerilerinin gelişimlerinin desteklenmesi, tüm öğrencilerimize eşit öğrenme fırsatları sunulması, yardımcı kaynaklara erişimin kolaylaştırılması ve kaynak çeşitliliğinin artırılması, Bakanlığımızca benimsenen ölçme ve değerlendirme politikalarına ilişkin öğretmen, öğrenci, veli ve diğer tüm paydaşlarda farkındalık oluşturulmasına yönelik 2. sınıftan 12. sınıfa kadar bulunan öğrenci ve öğretmen sayısında beceri temelli testler, tekrar testleri, sözel ve sayısal çalışma kitapları baskı ve dağıtımı yapılmaktadır.

Söz konusu baskı ve dağıtım işinin son teslim tarihi 10 Ocak 2022 olup, il millî eğitim müdürlükleri depolarına teslimatı yapılacaktır.

Beceri temelli testler, tekrar testleri, sözel ve sayısal çalışma kitaplarının iliniz deposuna teslimatını müteakiben beklenmeksizin, il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri ile okul müdürlükleri arasında koordine edilerek Ek'te belirtilen dağıtım planına göre, öğrenci ve öğretmenlere ulaştırılması hususunda, bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.