Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Çevre ve İklim Değişikliği Dersi Öğretim Programı (18 Nisan 2022)

Temel Eğitim Genel Müdürü Bakan a. Tuncay MORKOÇ imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımıza bağlı ilkokul ve ortaokullarda uygulanan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 01.11.2021 tarihli ve 44 sayılı Kurul Kararı ile kabul edilen İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi eki İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi’nin seçmeli dersler bölümünde yer alan “Çevre Eğitimi” dersinin adı Paris Antlaşması kararları, Bakanlığımız Stratejik Planı, çeşitli kurum ve kuruluşların eylem planları, şûra kararları vb. dikkate alınarak Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 23.12.2021 tarihli ve 49 sayılı Kurul Kararıyla “Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği” olarak değiştirilmiştir.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 23.12.2021 tarihli ve 49 sayılı Kurul Kararı eki Çizelge’ye göre 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul 6, 7 veya 8. sınıflarda haftada 2 ders saati olarak uygulanacak olan “Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Dersi (6, 7 veya 8. Sınıflar) Öğretim Programı” Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 14.02.2022 tarihli ve 10 sayılı Kurul Kararıyla kabul edilmiş ve Bakanlığımızın web sayfasında (http://mufredat.meb.gov.tr/ProgramDetay.aspx?PID=1143) yayınlanmıştır.

Konu hakkında gerekli duyurunun ortaokul ve imam hatip ortaokulu müdürlüklerimize yapılması hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.