Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

CHP'li Yıldırım Kaya MEB Bütçesini Değerlendirdi

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2021 bütçe görüşmelerinde hedef olarak; tekli eğitime geçileceğini, eğitimde fırsat eşitliği sağlanacağını, öğretmenlerin sorunlarının çözüleceğini, köy okullarının açılacağını, EBA alt yapısının iyileştirileceğini, öğrencilere 500 bin tablet dağıtılacağını açıkladı. Ancak bu bütçeyle bu hedeflerin gerçekleşemeyeceğini kendisi de çok iyi biliyor ” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “125 milyar 396 milyon, eğitim yatırımlarına ayrılan pay ise yüzde 4,65 idi. Bu bütçenin normal koşullarda dahi yetersiz kaldığını gördük." diyerek 2020 yılı Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini hatırlattı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, açıklamasının devamında "2021 Milli Eğitim Bakanlığı bütçesiyle ne öğretmen açığı kapatılabilir, ne derslik ihtiyacı giderilebilir, ne öğrencilerin, bilgisayar, tablet ve internet bağlantısı karşılanabilir, ne de Milli Eğitim Bakanının açıkladığı hedeflere ulaşılabilir. 

Bu bütçeyle ne bizim tespit ettiğimiz 250 bin öğretmen açığı kapatılabilir, ne 2019 Sayıştay Raporuna göre 138.393 öğretmen ihtiyacı karşılanabilir. 20 bin köy okulu açıldığında bile, her okula en az 2 öğretmen, toplamda ise 40 bin öğretmen ataması yapılamaz. Her okula pandemi koşullarını takip edecek en az bir öğretmen, toplamda 54 bin 715 öğretmen atanması yapılamaz.

Uzaktan eğitimin sağlıklı yapılması için her okula bir teknoloji öğretmeni, toplamda en az 54 bin 715 öğretmen atanması yapılamaz. 4+4+4 eğitim siteminden kaynaklı ortaöğretime başlayan fazladan 600 bin öğrenciyi için 100 bin öğretmen ataması yapılamaz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.