Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği öğretmen Mülakatın Kaldırılması Adalet Bakanlığı

Denklik İşlemi Yapanların İş ve İşlemlerinin Takibi (19 Ekim 2021)

Genel Müdür V. Bakan a. Abdullah SÜSLÜ imzalı resmi yazıda "Bilindiği üzere; Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin yabancı uyruklu eğitim personeline ön izin belgesi düzenlenmesi başlıklı 29 uncu maddesinde istenen belgeler arasında "yurt dışından alınmış lisans diploması veya diploma yerine geçen belgesinin denkliğine ilişkin Yükseköğretim Kurulundan alınmış belge" bulunmaktadır.

Ancak, gelinen süreçte covid-19 salgını ile mücadele tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ettiğinden salgının kontrol altında tutulması tedbirleri kapsamında özel öğretim kurumlarımızda yabancı uyruklu eğitim personeli görevlendirmelerinde sıkıntılara meydan verilmemesi bakımından 06/05/2020 tarihli ve 6799365 sayılı yazımız ve 14/04/2021 tarihli ve 24158983 sayılı yazımız 2020-2021/2021-2022 Eğitim Öğretim yılı içerisinde ön izin işlemlerini başlatan özel öğretim kurumlarınca Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığından lisans diplomalarına ait alınacak denklik belgesinin daha sonra ibraz edilmesi şartıyla "ön izin belgesi" başvuru işlemlerinin başlatılmasının uygun olacağı ifade edilmiştir.

Bu bağlamda Valiliğiniz uhdesinde bulunan Özel Öğretim Kurumlarının yabancı uyruklu personel görevlendirilmelerini yaparken Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 29 uncu maddesinde belirtilen kriterlere uygun olarak ön izin talebinde bulunmaları ve kurumlarca yapılan başvuruların Valiliğinizce de uygunluğu tespit edildikten sonra Bakanlığımıza gönderilmesi ile birlikte ön izin işlemlerini başlatan özel öğretim kurumlarının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alması gereken denklik belgesi işlemlerinin takibinin de hassasiyetle yürütülmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.