Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Depremden Etkilenen İllerde Kayıtlı Öğrencilerin Nakilleri

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''10 ildeki depremzede vatandaşlarımızın çocuklarının diğer illere nakilleriyle ilgili süreci başlatmıştık. Yaşadığımız bu zorlu süreçte her zaman öğrencilerimizin ve ailelerimizin yanında olacağız.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''OHAL ilan edilen illerdeki ortaokul ve lise öğrencilerimizi, istemeleri halinde eğitimlerini sürdürecekleri illerdeki pansiyonlu okullarımıza doğrudan "parasız yatılı" olarak yerleştireceğiz. Deprem bölgesinde 10 ilimizdeki öğrencilerimizin diğer illere nakilleriyle ilgili süreç kapsamında aldığımız yeni bir kararla, deprem bölgesinden nakil olan öğrencilerimiz için devam şartı aramayacağız.'' demişti.

DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE KAYITLI ÖĞRENCİLERİMİZİN NAKİLLERİ NASIL YAPILMALI?

OKUL ÖNCESİ, İLKOKUL VE ORTAOKUL DÜZEYİNDE

Öğrenci velisi, öğrencinin T.C. Kimlik numarasıyla en yakın okula nakil için başvuruda bulunur.

Okul müdürlüğü, e-Okul Sisteminde ''Doğal Afet Nedeniyle Nakil'' üzerinden nakil sürecini tamamlar.

LİSE DÜZEYİNDE

Öğrencimiz veya velisi, T.C. Kimlik numarasıyla eğitim öğretime devam etmek istedikleri il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunur.

Öğrenci Nakil Komisyonu, bir dilekçe ile işlemi başlatarak öğrenci/veli tercihleri doğrultusunda uygun okullara dengeli bir şekilde yerleşimi sağlar.

Afet bölgesindeki illerde okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin nakilleri, istemeleri halinde yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara “Doğal Afet Nedeniyle Nakil” seçeneği kapsamında il/ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

Afet bölgesindeki illerde lise düzeyinde eğitim gören öğrencilerin Türkiye genelinde eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi için Türkiye genelindeki okullara il, ilçe nakil komisyonlarınca herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermeden yerleştirilmeleri sağlanacak.

Türkiye genelindeki okullara 'Doğal Afet Nedeniyle Nakil' seçeneği kapsamında il/ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılabilecek. E-Okul'dan yapılacak öğrenci nakil başvuruları https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numarası, öğrenci okul numarası bilgileriyle gerçekleştirilebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.