Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Mülakatın Kaldırılması 492 sayılı Harçlar Kanunu Yükseköğretim Kurulu

Ders Dışı Eğitim Çalışması (29 Aralık 2021)

Genel Müdür Bakan a. Mehmet Nezir GÜL imzalı resmi yazıda ''Ders dışı eğitim çalışmaları kapsamında rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara görev verilip verilemeyeceğine ilişkin Hakkâri Valiliğinin 14.12.2021 tarihli ve39006955 sayılı yazısı ve ekleri incelenmiştir.

2010/49 sayılı "Ders Dışı Eğitim Çalışmalarına Dair Esaslar " Konulu Genelge'nin 4 üncü maddesinde "Ders dışı eğitim çalışmalarına dair esaslarda konu başlıkları belirlenen alanlar içerisinde kalmak kaydı ile yürütülecek etkinliğin öğrencilerin eğitimine sağlayacak katkı, alan dışındaki öğretmenlerin çeşitli kamu kurum kuruluşlarından almış oldukları belgeli eğitimlerinin bu etkinlikleri yürütmelerinde yeterli olup olmadığı ile etkinliklerin öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında yürütmek durumunda oldukları asli görevleri arasında bulunmaması gibi hususları tümü birlikte göz önüne alınarak, eğitim öğretimin doğrudan uygulayıcısı olan okul müdürlüklerinin teklifi üzerine ilçelerde ilçe milli eğitim müdürlükleri, illerde ise il milli eğitim müdürlüklerinin takdirinde bulunmaktadır." hükmü yer almakta olup Genelgenin ekinde bulunan "Ders Dışı Eğitim Çalışmalarına Dair Esaslar" çizelgesinde ders dışı eğitim çalışmalarının hangi öğretmenler tarafından verilebileceği açıklanmıştır. Ayrıca Genelge ekinde bulunan "Ders Dışı Eğitim Çalışmalarına Dair Esaslar" çizelgesi nitelikler kısmında "Alanın öğretmenleri tarafından yürütülür. Alanın öğretmeni bulunmaması veya yetersiz olması halinde yan alanı yürütülecek etkinliğe uygun olan ya da ilgili alanda beceri deneyim ve çalışmaları bulunan ve bu durumunu belgelendiren diğer alan öğretmenleri tarafından da yürütülebilir" denmektedir.

Bu kapsamda kurs belgesi olan rehberlik alan öğretmenlerinin ders dışı eğitim çalışmaları yapabileceği değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili gerekli iş ve işlemlerin yapılan açıklamalar ve 2010/49 sayılı "Ders Dışı Eğitim Çalışmalarına Dair Esaslar " Konulu Genelge hükümleri doğrultusunda yürütülmesi hususunda; bbilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.