Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Ders Süreleri ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Kapalı ortamların covid riskini artırdığını, ders sürelerinin 30 dakikaya düşürülmesi ve teneffüs sürelerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Bunun yanı sıra ders ve teneffüs süreleri de yeniden düzenlenmelidir. Hatırlanacağı üzere uzaktan eğitimde süresi 30 dakikaydı. Bunun devam ettirilmesi talebinde bulunduk. Sınıflarımızın sık sık havalandırılması gerekiyor. İkili eğitim yapan okullarımızdaki devre aralarının buna göre ayarlanması lazım. Bunlar belki küçük tedbirler olarak görülebilir ama işlevi açısından çok etkin tedbirlerdir.

Okullarımızda çok ciddi hizmetli ve güvenlik personel eksikliği söz konusudur. Geçen yıl  okullara tahsis edilen hizmetli personel sayısının yarısından daha azı bu sene Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi. Şu an Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmetli personel sayısı okulların standart temizlik hizmetlerini yürütmekten dahi çok uzaktır. Dolayısıyla personel eksikliğinin bulunduğu tek bir okul kalmamalıdır. Şayet siz personel sayısını artırmazsanız, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı kılavuzdaki salgın tedbirlerini nasıl uygulayacaksınız? Bu minvalde Milli Eğitim Bakanlığı’nın ivedilikle güvenlik ve hizmetli personel eksikliğini gidermesi gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ek gösterge açıklamasını değerlendiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Bütün kamu çalışanları biliyor ki 3600 ek gösterge konusunun hamisi Türkiye Kamu-Sen’dir. Şimdi birileri bu konunun sahibi gibi caka satıyorlar ama o işin hikâyesidir. Hatırlanacağı gibi 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan; din görevlileri, hemşireler, öğretmenler ve polislerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağına ilişkin bir müjde vermişti. Biz o tarihte Türkiye Kamu-Sen olarak sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür etmiş, 3600 ek gösterge sözünün olumlu ancak eksik bir adım olduğunu söylemiştik.  Çünkü eğer sadece 4 meslek grubunun ek göstergelerini düzenler, diğer çalışanları kapsam dışında bırakırsanız hem iş barışını hem de hiyerarşik sistemi bozarsınız. Bu kapsamda bir yasa tasarısı da hazırladık ve MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kalaycı marifetiyle TBMM’ye taşıdık. Kanun teklifi halen Plan Bütçe Komisyonu’nda bekliyor. Bu noktada Türkiye Kamu-Sen’in hazırladığı yasa tasarısına tüm siyasi partilerin destek vermesini bekliyoruz. Tüm çalışanların ek göstergeleri artırılmalı, şu anda bu haktan yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları da ek göstergeden yararlandırılmalıdır. En kısa zamanda da ek gösterge sözünün yerine getirilmesini istiyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak sürecin takipçisi olacağız." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.