Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (27 Mayıs 2021)

Genel Müdür Bakan a. Cengiz METE imzalı resmi yazıda "Bakanlığımıza bağlı resmî okullarda öğrenim gören 8 inci ve 12 nci sınıf öğrencileri ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun öğrencilere yönelik olarak 31 Ağustos 2020 - 06 Haziran 2021 tarihleri arasında 

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ile Destekleme ve Yetiştirme Kursu e-Kılavuzu hükümleri kapsamında açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında eğitim öğretim faaliyetlerine hali hazırda devam edilmektedir.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu’nun Kurs Süreleri başlığındaki 8 inci maddesi birinci fıkrasında; “Kurslar yıllık ve yaz dönemi olarak planlanır. Yıllık planlanan kursların eylül ayının son haftasında, yaz dönemi kurslarının ise temmuz ayının ilk haftasında başlatılması esastır. 

Yıllık açılan kurslar ders yılı sonuna kadar devam eder. Ancak yarıyıl tatili hariç ara tatillerde kurs yapılmaz. İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları ve benzeri durumlarda bu süreler Bakanlık veya mülki idare amirliklerince değiştirilebilir.” hükmü yer almaktadır.

Bakanlığımıza bağlı resmî okullarda öğrenim gören 12 nci sınıf öğrencileri ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere yönelik açılan ve 06 Haziran 2021 tarihinde bitmesi planlanan destekleme ve yetiştirme kurslarının bitiş sürelerinin uzatılması yönünde Bakanlığımıza yoğun talepler ulaşmaktadır.

Bu kapsamda bahse konu sınıf düzeylerinde açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının 25/06/2021 tarihine kadar devam etmesinin uygun olacağı değerlendirilmekte olup kurs merkezlerinden bu yönde gelecek taleplerin ilgide kayıtlı mevzuat hükümleri çerçevesinde Valiliklerce değerlendirilmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.