Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (7 Ekim 2021)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''pandemi nedeniyle eğitim öğretime ara verilen bir buçuk yıllık süreçte öğrencilerimiz akademik olarak geride kaldıkları gibi eğitimin en önemli unsurlarından olan kültürel, sportif, sanatsal aktivitelerden de geri kalmışlardır.

Akademik çalışmalar yüz yüze eğitimi tam olarak karşılamasa da uzaktan eğitim yöntemiyle tamamlanmaya çalışılmış fakat öğrencilerin sosyalleşmesinin en önemli argümanları olan spor, sanat ve kültürel aktiviteler bu süreçte gerçekleştirilememiştir.

Öğrencilerin bu eksikliklerinin tamamlanabilmesi ve sağlıklı bir neslin yaratılabilmesi için spor, sanat ve kültürel aktivitelere en az akademik çalışmalar kadar önem verilmesi gereklidir. Bu nedenle 2021-2022 eğitim öğretim yılında açılacak Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın sadece sınava yönelik derslerle sınırlandırılması uygulaması mutlaka değiştirilmelidir.

1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda da ''Beden, zihin, ahlak ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek;'' eklinde hüküm altına alınan Türk Milli Eğitim Sistemi'nin temel amacı da göz önüne alınarak:

Öğrencilerin ilgi, istek ve yeteneklerine göre talep edecekleri spor ve sanat içerikli derslerin de kapsam içine alınmasını, görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi derslerinin de üst öğrenime hazırlanacak çocuklar için önemli olduğu unutulmayarak gerekli düzenlemenin yapılmasını ve sonucundan sendikamızın da bilgilendirilmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.