Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Destekleme ve Yetiştirme Kursları Talebi

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla imzalı resmi yazıda ''Bakanlığın kararı üzerine, ülke genelinde Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 4 Ocak 2020 tarihine kadar ara verilmiştir.

Yine Bakanlık tarafından 2 Aralık 2020 tarihinde, merkezi sınavların kapsamında bir değişiklik söz konusu olmayacağı, öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu olacağı duyurulmuştur. Aynı duyuruda öğrencilere sınava hazırlık sürecinde destek kaynakların sunulacağı ve bu alandaki bütün ihtiyaçların karşılanmaya devam edileceği ifade edilmiştir.

Bu çerçevede Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının uzaktan eğitim yoluyla yeniden faaliyete geçirilmesi 8 ve 12'nci sınıflarda bulunan öğrencilere sınava hazırlık sürecinde önemli bir katkı sağlayacak; öğrenci ve velilerde öğrenme kayıpları yönünde oluşan kaygının giderilmesi ile sınava yönelik destek ihtiyacının karşılanmasını sağlayacaktır.

Bu itibarla 8 ve 12'nci sınıflarda bulunan öğrenciler için düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının uzaktan eğitim yoluyla yeniden faaliyete geçirilmesi yönünde düzenleme yapılması neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.’’ denilmiştir.

Ayrıca; Eğitim-Bir-Sen tarafından 02/614/EBS/1158 Sayılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları konulu 4 Aralık 2020 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne; 02/614/EBS/1161 sayılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları konulu 4 Aralık 2020 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne; 02/614/EBS/1160 sayılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları konulu 4 Aralık 2020 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne resmi yazı yayınlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.