Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri (20 Ocak 2021)

2020-2021 eğitim ve öğretim yılında Bakanlığımıza bağlı resmî okulların 8 ve 12'nci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik isteğe bağlı olarak açılan, Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve Destekleme ve Yetiştirme Kursları E-Kılavuzu 2020-2021 hükümleri doğrultusunda yürütülen destekleme ve yetiştirme kurslarındaki yüz yüze eğitim faaliyetleri 22.01.2021 tarihinden itibaren tekrar başlatılacaktır.

Bu kapsamda kurslarda, öğrenci/kursiyerlerin dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek olup bir sınıf/grupta bulunması gereken en fazla öğrenci/kursiyer sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecektir. Kurslara devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanların, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul pansiyonları Yönetmeliği çerçevesinde salgınla ilgili tedbirlerin alınması kaydıyla valiliklerce belirlenecek okul pansiyonlarında kalmaları sağlanacaktır.

Kurslardaki iş ve işlemlerin ilgide kayıtlı mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütülmesi, Covid-19 salgınıyla ilgili verilen mücadele doğrultusunda maske, fiziki mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu da belirtilen hususlara titizlikle uyulması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.