Öne Çıkanlar Okul Veri Randevu İşlemi Öğretmenler Arası Nesilden Nesile Milli Mücadele Temalı Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması Meyve Günü Milli Sporcuların Beden Eğitimi Alanına Öğretmen Olarak Atama sigortalılık başlangıcı

Destekleme ve Yetiştirme Yaz Dönemi Kursları (14 Haziran 2021)

Genel Müdür Bakan a. Cengiz METE imzalı resmi yazıda ''2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonunda 11 inci sınıftan 12 nci sınıfa geçen ve örgün/açık ortaöğretim kurumlarından mezun olan istekli öğrencilere yönelik 05 Temmuz - 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında 08.06.2021tarihli ve E-84037561-135.04-26179953 sayılı yazımız doğrultusunda yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları açılmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinde yapılan değişiklik doğrultusunda Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim ve öğretim kurumlarında 7 nci sınıftan 8 inci sınıfa geçen istekli öğrencilere yönelik olarak da 05 Temmuz - 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu hükümleri çerçevesinde yaz döneminde destekleme ve yetiştirme kurslarının açılması uygun görülmüştür.

Kurslarda, öğrenci/kursiyerlerin dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek olup bir sınıf/grupta bulunması gereken en fazla öğrenci/kursiyer sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecektir. Covid-19 salgınıyla ilgili verilen mücadelede başta maske, fiziki mesafe ve hijyen kuralları olmak üzere alınan önlem ve tedbirler ile bu konuda Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzunda yer verilen hususlara titizlikle uyulacaktır. Kurslara devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanların, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği çerçevesinde salgınla ilgili tedbirlerin alınması kaydıyla valiliklerce belirlenecek okul pansiyonlarında kalmaları sağlanacaktır.

Bu kapsamda destekleme ve yetiştirme yaz dönemi kursları iş ve işlemlerinin ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütülmesi ve konu ile ilgili eğitim kurumu müdürlüklerince öğrenci, öğretmen ve velilerin zamanında bilgilendirilerek gerekli tedbirlerin alınması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.