Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

e-Twinning Faaliyeti 2022 Ulusal Kalite Etiketi Değerlendirme Süreci

Ulusal Kalite Etiketi ve 2022 eTwinning Türkiye Özel Ödülleri için son başvuru tarihi 15.06.2022 Çarşamba günü saat 23:59’dur. Son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular 2023 değerlendirme sürecine dâhil edilecektir. Ulusal Kalite Etiketi sonuçları 2022 Eylül ayının ilk haftası açıklanmaya başlanacaktır.

Merkezi Destek Servisi tarafından hazırlanan Kalite Etiketi kriterlerine uygun, daha nitelikli projelerin oluşturulması adına 2022 Ulusal Kalite Etiketi değerlendirme sürecinde uygulanacak yeni kurallar aşağıda yer almaktadır. Aşağıda belirtilen kurallarda proje oluşturma tarihi dikkate alınmayacak olup bütün projelerde aynı kurallar uygulanacaktır.

Bir projedeki en fazla 10 Türkiye’ye kayıtlı öğretmen yer alabilir. Bu kural kapsamında eTwinning Live‘da yer alan üye sayısı dikkate alınacaktır. 

Öğretmenlerin oluşturacağı projelerde ortak sayısında eTwinning Live da sınırlama olmamaktadır ancak eTwinning Live da 10 Türkiye’ye kayıtlı öğretmenden fazla ortağa sahip olan projelerin Ulusal Kalite Etiketine başvuru yapması durumunda, bu projelerin başvuruları doğrudan reddedilecektir. Yabancı ortak sayısında sınırlama bulunmamaktadır ancak projesinde eTwinning Live üzerinde 10’dan fazla Türkiye’ye kayıtlı ortak bulunan projelerin Ulusal Kalite Etiketi başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu projelerdeki Türkiye’ye kayıtlı ortaklar Kalite Etiketine başvuru yapabilseler bile hepsinin Ulusal Kalite Etiketine başvuruları doğrudan reddedilecektir.

Avrupa Komisyonu’nun kararıyla bir öğretmen en fazla 4 farklı projesi için Ulusal Kalite Etiketi başvurusu yapabilecektir.

Öğretmenler 4’den fazla projeye katılabilirler ancak Ulusal Kalite Etiketi başvurusunda bulunan öğretmenlerin ilk 4 proje başvurusu değerlendirmeye alınacaktır. Değerlendirilecek 4 proje, portaldaki başvuru tarih sırasına göre ilk başvuru tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

TwinSpace de sayfalar kısmı oluşturulmamış ya da boş olan projeler doğrudan reddedilecektir.

Projeye bireysel olarak katkı sağlamamış (etkinlikler sayfalarda paylaşılmamış ya da projede belirtilen etkinliklerin tamamını yapmamış) proje ortaklarının başvuruları doğrudan reddedilecektir. Öğretmenlerin yaptıkları etkinlikleri TwinSpace de paylaşırken kendi adını, soyadını ve okul adını yazması gerekmektedir.

2022 değerlendirme sürecinde eTwinning Live‘da proje oluşturulma tarihi 2020-2022 arasında olan projeler değerlendirilmeye alınacaktır. 2020 yılından önce oluşturulan projelerin başvuruları doğrudan reddedilecektir.

Her proje 5 Kalite Etiketi kriterine göre değerlendirilecektir. Her kriter 5 puandır. Bir proje en fazla 25 puan alabilir. Projedeki kuruculara bu puana ek olarak (5 kritere ek olarak) +5 puan verilecektir.

Kalite Etiketine başvurusu yapacak Avrupa projelerinin İngilizce yazılması önerilmektedir.

Ulusal Kalite Etiketine başvuru yaparken, başvuru formu tam ve eksiksiz doldurulmalıdır. Başvuru formu doldurulmayan projeler doğrudan reddedilecektir.

Ulusal Kalite Etiketine başvuru yaparken, başvuru metninizi lütfen kimseyle paylaşmayınız. Projeyle ilgili yapmak istediğiniz değişiklikleri başvurunuzu tamamlamadan önce bitirmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde değerlendirme sürecinde aksaklıklar yaşanabilir. Böyle bir durumda sorumluluk başvuru sahibine aittir. Başvuru yaptıktan sonra formu güncelleme yetkiniz olmasına rağmen formda projenin değerlendirilmesini etkileyecek değişiklikler yapılmaması gerekmektedir. Projeyi planı dâhilinde yürütemediğinizi ya da projeye yeterli katkıda bulunamadığınızı düşünüyorsanız lütfen Kalite Etiketi başvurusu yapmayınız.

Ulusal Kalite Etiketi gereklilikleri arasında ortakların projeye yaptıkları bireysel katkılar yer almaktadır. Bu gereklilik gereğince proje başvuru formu birebir aynı olan proje ortaklarının başvuruları doğrudan reddedilecektir.

Proje inceleme sürecinde öğretmenlerin branş bilgisi önem taşımaktadır. Bu nedenle öğretmenlerin başvuru formunda “Description (Kısa Açıklama)” kısmına branş bilgilerini yazmaları gerekmektedir.

Projelerinizin, Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilebilmesi için TwinSpace ziyaretçi kullanıcı adı ve şifrenisini başvurunuza yazmanız gerekmektedir.

Proje Sonucuna İtiraz Süreci

2022 değerlendirme süreci sonunda projesinin tekrar değerlendirilmesini talep eden öğretmenlerin tretwinning@gmail.com mail adresine itiraz maillerini göndermeleri ve eTwinning Live üzerinden tekrar başvuru yapmaları gerekmektedir.

Tekrar değerlendirme sürecinde projelerin başvuru formunda ve TwinSpace de herhangi bir değişiklik yapılmadan eTwinning Live üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. İtiraz süreci sonunda reddedilen projelerin tekrar değerlendirilmesi yapılmayacaktır.

AVRUPA KALİTE ETİKETİ

Avrupa Kalite Etiketi, Merkezi Destek Servisi (MDS) tarafından verilmektedir.

Avrupa Kalite Etiketi alabilmek için, proje sahiplerinin Ulusal Kalite Etiketine sahip olması gerekmektedir.

Avrupa Kalite Etiketi sürecinde bir projeyi en az iki (2) ülkenin aday göstermesi gerekmektedir.

Her Ulusal Destek Servisi, verilen Ulusal Kalite Etiketlerinin puanlarına göre, puanı en yüksekten başlanarak üçte birini Avrupa Kalite Etiketine aday gösterebilir.

Avrupa Kalite Etiketi, yılda sadece bir defa verilmekte ve eTwinning Portalı üzerinden duyurulmaktadır.

Avrupa eTwinning Ödülleri’ne başvuruda bulunmak için bir Avrupa Kalite Etiketine sahip olmanız gerekmektedir.

2022 Türkiye Özel Ödülleri ve 2022 eTwinning teması 2021 yılı Aralık ayında açıklanacaktır.

2022 Ulusal Kalite Etiketi Kriterleri : http://etwinning.meb.gov.tr/wp-content/uploads/2021/09/2022_Ulusal_Kalite_Etiketi_Kriterleri.pdf

2022 Türkiye Özel Ödülleri Dokümanı : http://etwinning.meb.gov.tr/wp-content/uploads/2021/09/2022_Turkiye_Ozel_Odulleri.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.