Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Maden Çalışanları Murat Kurum

EBA TV'de LGS ve YKS Öğrencilerine Soru Çözüm Saatleri Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca(MEB),Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava vede Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık yapan öğrenciler için TRT EBA TV kanallarında soru çözüm vakitlerinden oluşan hafta sonu özel yayınları yarından itibaren başlatılıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter medyasından yaptığı açıklamada, LGS ve YKS hazırlığı yapan öğrenciler için TRT EBA TV'de hafta sonları "Sınav Özel Yayını" hazırladıklarını duyurdu. Öğrencilerin, yüzlerce soru çözümüne ve anlatımına kumandanın tek tuşuna basarak ulaşabileceklerini söyleyen Bakan Selçuk, ders saatlerine ilişkin linki de paylaştı.

- Yayınlar cumartesi ve pazar günleri yapılacak

Alınan habere göre, EBA Platformu Akademik Destek Sistemi'nde sınava hazırlık yapan öğrenciler için dijital eğitim hizmetlerini kullanıma açan MEB, yanı sıra LGS kapsamındaki merkezi sınava ve YKS'ye hazırlık yapan 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin tümüne haftada 37 saate varan canlı ders uygulamasını da başlattı.

TRT EBA TV kanallarında da ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerini de kapsayacak yeni bir uygulama hafta sonu başlıyor. Buna göre, LGS'ye hazırlanan öğrenciler, sınavda sorumlu oldukları birinci dönem derslerine ilişkin soru çözümlerinden oluşan özel yayını EBA TV ortaokul kanalından takip edip izleyebilecekler.

YKS hazırlık öğrencilerinin sorumlu olduğu konuların yer aldığı soru çözümü özel yayın kuşağı da 'EBA TV' lise kanalından takip edilebilecek.

Söz konusu yayınlar cumartesi ve pazar günleri yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.