Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Eğitim Bir-Sen'den Şube Müdürleri Bölge Hizmetine Bağlı Yer Değişikliği Yazısı

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ve Genel Sekreter Latif Selvi imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 29'uncu maddesi çerçevesinde il/ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürlerinin bölge hizmetine bağlı yer değişikliği işlemleri yapılmaktadır.

Ancak şube müdürlerinin bölge hizmetine bağlı yer değişikliğini düzenleyen ilgili yönetmelik hükümlerinin ve bölge düzenlemelerinin, personel ihtiyacını karşılamadığı gibi personelin mağduriyetine sebep olan sonuçlar ürettiği görülmektedir.

Kabul edilebilir mazeretlerin içeriğinin ne olduğunun ortaya konulamaması, özellikle aile bütünlüğünün geçerli bir mazeret olarak kabul edilmemesi, bölge hizmetine bağlı yer değişikliğinin ailelerin parçalanmasına, mazeretlerin karşılanmamasına sebep olmaktadır.

Yer Değişikliğine esas teşkil eden bölge düzenlemeleri/güncellemeleri yapılmaksızın bölge hizmetine bağlı yer değişikliği yapılması da ayrı bir sorun kaynağı oluşturmaktadır. Bölgeleri belirleyen Hizmet Bölgeleri Çizelgesi, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte Ekim 2013 yılında düzenlenmiş olup bu tarihe kadar yok denecek kadar az değişikliğe uğramıştır. O tarihten bu yana il ve ilçelerin geçirdiği sosyo-ekonomik değişim ve dönüşüm dikkate alınarak hizmet bölgelerinin güncellenmesi gerekirken, bu yapılmadığı gibi 2013 yılındaki tespite dayalı yer değişiklikleri adil ve objektif olmayan sonuçlar üretmektedir.

Bu itibarla, hizmet bölgelerinin güncellenmesi, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi esas alınarak il içinde bölge çeşitliliğinin artırılması, şube müdürlerinin isteklerine öncelik verilmesi, mazeretlerinin dikkate alınarak mazeret sebeplerindeki belirsizliğin giderilmesi, sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesi ortalamanın altında olan bölgelerde isteğe bağlı yer değişikliği hakkı verilmesi başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin şube müdürlerinin bölge hizmetine bağlı yer değişikliği hükümlerinde düzenleme yapılması ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.